Hlavní obsah

Úder v první části Pražanům vyšel

PRAHA

Slávistům dokonale vyšel taktický záměr začít nedělní finálový duel zostra a brzy udeřit. Herní aktivitou i svižnějším pohybem v úvodní části získali dvoubrankový náskok, který se ukázal jako rozhodující, byť tlak Pardubic ke konci byl obrovský.

Článek

Obránce Jan Hejda byl u všech branek Pražanů. Jednu dal a u zbývajících tří asistoval. "Moc důležité bylo, že jsme se ujali vedení. Střílel jsem po ledě, aby byla šance na teč a Sup to obstaral parádně," popisoval úvodní gól druhého klání.

"Potom se při zaváhání domácí obrany povedlo přečíslení a Svoboda možná ode mne střelu nečekal. Podobně nahoru volil zakončení Sailer u vítězné branky a jsem rád, že už ho má přihrávka našla rozjetého. Stejné to bylo s Hruškou při power play Pardubic," líčil nejproduktivnější muž zápasu.

Pardubické výkon v první třetině mrzel

Pardubické hráče moc mrzela nepovedená první třetina. "Sehráli jsme ji hodně špatně, nechali jsme soupeře volně bruslit i snadno napadat. Pokrytí hráčů jsme potom zlepšili, dokonce i častěji stříleli, ale asi nám vyrovnání nebylo souzeno," tvrdil střelec první domácí branky Petr Koukal.

"Slavii nemůžeme jen tak darovat dvoubrankové vedení, neměli jsme dostat ani dva góly při hře čtyři na čtyři," zlobil se Ladislav Lubina.

Chyběl klid v koncovce

Při dvojité početní výhodě v závěru druhé části a potom i v řadě přesilovek ve třetí třetině však měli domácí vyrovnávací gól na hokejkách. "V koncovce scházelo víc klidu a při Málkovi stáli všichni svatí," přiznával lídr kanadského bodování play off Tomáš Blažek.

"Půldruhé minuty ve třech jsme naštěstí přečkali, stejně jako další oslabení, i když to mužstvo stálo hodně sil. Bránili jsme hodně obětavě, dobře přistupovali k hráčům a gólman nás podržel. Už jsme se ale nikam netlačili," připustil útočník Slavie Michal Sup.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 West Ham - Leverkusen 1 : 0 57. min Živě
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň