Hlavní obsah

Fotbalisté Ukrajiny nakonec na Kypr odjeli a s USA budou hrát

Kyjev
Aktualizováno

Ukrajinští fotbalisté odcestovali na Kypr ke středečnímu přípravnému zápasu proti USA, přestože podle dřívějšího vyjádření šéfa svazu chtěli utkání zrušit. Původně se mělo hrát v Charkově, ale kvůli napjaté politické situaci v zemi a na žádost Američanů byl zápas přeložen do Larnaky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ukrajinský forvard Marko Děvič spílá rozhodčímu.

Článek

Svazový předseda Anatolij Koňkov přitom nejprve tvrdil, že reprezentace na Kypr neodletí. "Nemůžeme pokračovat v domácí ligové soutěži, tak o jakém fotbalu se bavíme? Pokud nemáme šanci hrát na domácí půdě, pro své fanoušky, tak proč bychom v této těžké době měli jet na Kypr? Tým na Kypr neodletí a zůstane doma," řekl Koňkov televizní stanici ICTV.

Posléze ale ukrajinští představitelé agentuře Reuters potvrdili, že mužstvo k utkání odcestovalo. Přípravný duel v Larnace začne ve středu ve 20:00.

Posléze ale ukrajinští představitelé agentuře Reuters potvrdili, že mužstvo i kvůli respektu k soupeři k utkání odcestovalo. Přípravný duel v Larnace začne ve středu ve 20:00. Koňkov o situaci diskutoval s trenérem národního týmu Michajlem Fomenkem i ministrem sportu. "Nakonec jsme se shodli, že by se hrát mělo. Přispějeme ke zvýšení národní hrdosti ukrajinského lidu. Země nyní musí být jednotná," dodal Koňkov.

Po politickém převratu na Ukrajině byl odložen začátek jarní části tamní fotbalové ligy. Na Kypr byl také z Kyjeva přeložen zápas Evropské ligy mezi Dynamem a Valencií. Naopak v Doněcku a v Dněpropetrovsku se hrálo, na hřišti doněckého Šachtaru vybojovali postup do osmifinále EL fotbalisté Viktorie Plzeň.

Reklama

Související témata: