Hlavní obsah

VIDEO: Za otřesný faul oběma nohama dostal fotbalista trest na 28 zápasů!

Hanoj

Disciplinární komise vietnamského fotbalového svazu udělila hráči Tranovi Dinh Dongovi trest na 28 zápasů za to, že při utkání domácí ligy hrubým zákrokem vážně zranil protihráče. Rozhodčí ho přitom v zápase ani nevyloučil.

Drsný faul ve vietnamské lize.

 
Článek

Tran Dinh Dong z klubu Song Lam Nghe An v 80. minutě duelu s An Giang šlápl oběma nohama na protihráče Nguyena Anh Hunga a zlomil mu nohu. Po potyčce mezi oběma týmy nakonec sudí udělil hříšníkovi jen žlutou kartu. Incidentem se však zabývala disciplinární komise a rozhodla se pro radikální trest zákazu startu v osmadvaceti duelech.

"Trest má být varováním pro ostatní hráče po celém světě, protože násilí začíná být ve fotbale stále více populární," stojí v prohlášení vietnamské fotbalové federace.

Podobný zákrok v minulé sezóně přísně trestala také české disciplinárka. Bývalý sparťanský útočník Leonard Kweuke dostal v květnu loňského roku trest na dvanáct zápasů za to, že zlomil nohu mladoboleslavskému stoperovi Radku Dosoudilovi. Šlo o nejvyšší trest v historii české nejvyšší soutěže.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín