Hlavní obsah

VIDEO: Úžasné gesto! Místo oslavy gólu vzdali japonští fotbalisté hold obětem tsunami

Nezapomněli. Datum 11. března 2011 je v zemi vycházejícího slunce synonymem ničivého zemětřesení a následné až 38 metrů vysoké tsunami, které v Japonsku zabily téměř 20 tisíc lidí. S následky této ničivé přírodní katastrofy se Japonsko dodnes vyrovnává, a tak není divu, že si tento den připomíná i ve sportu. Fotbalisté Sanfrecce Hirošima si proto přichystali stylovou oslavu vstřeleného gólu v dnešním zápase asijské Ligy mistrů.

Japonští fotbalisté připomněli oběti zemětřesení a tsunami.

 
Článek

Hirošima nastoupila na hřišti australského Central Coast, její hráči však byli myšlenkami ve své vlasti. Když v 21. minutě otevřel hostující Šiotani skóre zápasu, tak si všech jedenáct fotbalistů Hirošimy lehlo na trávník, aby zobrazili datum 11. 3., připomínající japonskou katastrofu. Zápas pro ně nakonec skončil prohrou 1:2.

Zemětřesení není v Japonsku neobvyklým jevem, před třemi lety ale dosáhlo rekordní ničivé síly 9,0 na stupnici Richterovy škály a následná vlna tsunami zasáhla severovýchodní pobřeží Japonska poblíž ostrova Honšú. Zásah neustála ani jaderná elektrárna Fukušima, která není ani po letech od tragédie zcela plně pod kontrolou a likvidace škod bude podle japonských úřadů trvat ještě mnoho let, možná i desetiletí.

Líbí se vám gesto fotbalistů Hirošimy?
Ano
96,7 %
Ne
3,3 %
Celkem hlasovalo 3783 čtenářů.

Reklama

Související témata: