Hlavní obsah

VIDEO: Superclásico očima fanouška. Nestárnoucí Riquelme touhle parádou rozbouřil tribuny

Je to už deset let, co britský list The Observer složil žebříček 50 věcí, které musíte zažít ještě před smrtí. Fotbalové Superclásico, tedy slavné derby argentinských klubů Boca Juniors a River Plate, se tehdy umístilo na prvním místě. Stát osobně na stadiónu La Bombonera, kde se mačká téměř 55 tisíc fanatických diváků, je ohromný zážitek. Tím spíše, když se domácí fanoušci přezdívaní La12 dostanou do varu po krásné brance záložníka Juana Romána Riquelmeho z přímého kopu.

Gól záložníka Boky Juniors Juana Romána Riquelmeho v Superclásicu proti River Plate.

 
Článek

Před osmi lety dotáhl Riquelme fotbalisty Villarrealu až do semifinále Ligy mistrů. Bývalý argentinský reprezentant proslul svou kreativitou, geniálními přihrávkami, ale spoustu branek vsítil sám ze standardních situací.

Už šestou sezónu se na pětatřicetiletého borce mohou spolehnout doma v Boce Juniors. A v posledním ligovém derby proti River Plate Riquelme dokázal, proč je i ve svém věku stále nepostradatelným hráčem základní jedenáctky. Domácí fotbalisté prohrávali 0:1, ale v 67. minutě dostali šanci zahrávat přímý volný kop. Míč si postavil Riquelme a krásnou střelou vymetl šibenici.

Fanoušci v modrožlutých dresech okamžitě jásali radostí, podobně euforickou atmosféru lze zažít skutečně jen v Jižní Americe. A kdo se na La Bomboneru nedostal, o žádné emoce díky televizním komentátorům nepřišel. Boca nakonec na body nedosáhla a s River Plate prohrála 1:2, vítězství Milionářů trefil pět minut před koncem zápasu levý bek Mori.

Reklama

Související témata: