Rubriky:

Ostatní

VIDEO: Během minuty dostal dvě žluté a spoluhráči ho museli držet, aby se na sudího nevrhl

12. dubna 2014 15:45 - Rancagua

Šlo o hodně, vždyť v závěrečném duelu jedné ze základních skupin fotbalového Poháru osvoboditelů hrály o postup do další fáze turnaje oba celky. Zatímco argentinskému Lanúsu k tomu stačil bod, chilský O´Higgins nutně potřeboval zvítězit, aby se právě na úkor svého soupeře probojoval dál. V 85. minutě nařídil rozhodčí za bezbrankového stavu penaltu pro chilský celek a na hřišti se začaly dít věci...

Po rohovém kopu se míč snesl do šestnáctky Lanúsu a dopadl jednomu z jeho hráčů na obličej. Sudí však v domnění, že se jednalo o hru rukou, ukázal na penaltový puntík. Hráči argentinského klubu se kolem hlavního arbitra okamžitě shlukli a snažili se jej přesvědčit o jeho chybném verdiktu. Nejenže nepochodili, uruguayský útočník Santiago Silva navíc ještě za své protesty a strčení do muže s píšťalkou obdržel žlutou kartu.

K exekuci pokutového kopu se postavil Pablo Calandria, jeho střelu po zemi k pravé tyči však gólman Agustin Marchesín vystihl a balón vyrazil. Jenže v Silvovi to bublalo dál, a tak opět vystartoval směrem k rozhodčímu. Ten neváhal a třiatřicetiletému forvardovi během necelé minuty udělil druhou žlutou a následně i červenou kartu.

To už ale vyloučený hráč nevydýchal a na sudího se chtěl vrhnout. Včas ale zakročili spoluhráči, kteří Silvu s vypětím všech sil udrželi a možnému incidentu tak zabránili.

Lanús sice v zápase ani jednou nevystřelil mezi tři tyče, kýžený bod za remízu 0:0 ale přesto uhrál a prošel do další fáze soutěže. Naopak O´Higgins i kvůli zahozené penaltě končí.

škv, Sport.cz

Zrušit


Časová osa: Ostatní

Filtr článků - Ostatní