Hlavní obsah

VIDEO: Dlouhovlasá Irka má proti soupeřkám hrozivou fotbalovou zbraň

Dublin

I proti soupeřkám z nejzdatnějších je to mimořádně účinná zbraň. Irská fotbalistka Megan Campbellová dokáže opravdu pořádně zaskočit protivnice. Její schopnost dělá z napohled obyčejného autového vhazování mimořádně nebezpečnou situaci.

Megan Campbellová a její dlouhá vhazování.

 
Článek

Teď to předvedla v kvalifikačním utkání MS s Německem v Dublinu. A hned dvakrát. Němky si s jejím trumfem vůbec nevěděly rady.

Dvacetiletá Irka studuje na Floridě, hraje za Raheny United, ale kvůli svým fotbalovým schopnostem dostala pozvánku i do národního týmu. I proto, že dokáže bez problémů míč hodit do vzdálenosti snad až 40 metrů. Obloučkem i razantně. Je to skoro jako střílený centr. Jakoby v rukou měla sílu a švih oštěpařky Barbory Špotákové... Přitom je vnučkou známého kytaristy Eamonna Campbella a bližší by jí možná měla být jemnost v rukou než síla. Jenže místo hudby jí je bližší fotbal, fandí Manchesteru United a hlavně: soupeřky z ní jsou často paf.

„Nikdy jsem to nijak zvlášť netrénovala, nevím, kde se ve mně ta schopnost vzala," tvrdí dlouhovlasá Irka, jejíž tým s favoritkami prohrál 2:3. Ale vedoucímu celku skupiny nadělal i zásluhou Campbellové pořádné potíže.

Reklama

Související témata: