Hlavní obsah

VIDEO: Brutální zákrok! Soupeř mu skluzem zlomil lýtkovou kost a Chilan přijde o MS

Split

V Dinamu Záhřeb, kde hostuje z Leverkusenu, zažíval výbornou sezónu, v šestadvaceti zápasech zaznamenal dvanáct gólů a byl oporou vedoucího mužstva nejvyšší chorvatské fotbalové soutěže. Pětadvacetiletý útočník Júnior Fernándes měl být členem chilské reprezentace na blížícím se mistrovství světa v Brazílii, jenže na vrchol sezóny teď musí zapomenout.

Chilan odnesl skluz zlomenou lýtkovou kostí.

 
Článek

Ve středečním ligovém utkání vyhrálo Dinamo na hřišti NK Splitu 3:0, když druhý zásah zaznamenal právě Fernándes. Jenže místo radosti ze tří bodů cítil pořádnou bolest a zklamání.

V 54. minutě za stavu 2:0 postupoval na pravé straně s míčem na soupeřovu polovinu, když jej otřesným skluzem poslal k zemi Dario Rugaševič. Ten za svůj zákrok viděl druhou žlutou a následně i červenou kartu. Když viděl, co provedl, proti vyloučení ani neprotestoval.

Chilský forvard byl přímo na stadiónu odnesen do záchranky, která jej transportovala do místní nemocnice. Dinamo Záhřeb pak na svých internetových stránkách uvedlo, že Fernándes utrpěl zlomeninu lýtkové kosti a hned se podrobil operaci.

Reklama

Související témata: