Hlavní obsah

Slavia zkoušela druhého Brazilce

PRAHA

Vedení fotbalové Slavie se rozhodlo znovu zalovit v brazilských vodách, z nichž před sezónou úspěšně vytáhlo útočníka Adauta. Tentokrát se v hledáčku 'sešívaných' objevil obránce ze země mistrů světa Cleber Souza. Čtyřiadvacetiletý fotbalista je v týmu od soboty na testech, ve čtvrtek má padnout rozhodnutí, zda dostane v klubu šanci.

Foto: ČTK/Lukáš Machalínek

Brazilce Adauta (vpravo) ve Slavii možná doplní jeho krajan Cleber.

Článek

Cleber Souza, který působil v Sao Paulu v klubech Vitoria Bahia a Bragantino, se Slavií absolvoval několik tréninků a za B celek v úterý odehrál v obraně celý přípravný zápas proti švédskému třetiligovému mužstvu Enköpings IS, který Pražané vyhráli 5:3.

"Ve čtvrtek odletí zpět do Brazílie a do té doby se trenér Miroslav Beránek rozhodne, zda se ještě vrátí," řekl ČTK manažer Slavie Josef Jinoch. Beránek již dříve avizoval, že by rád získal do kádru k Adautovi některého dalšího Brazilce, ale to předpokládal až v létě.

"Postupujeme podle dříve stanovené strategie. Víme, že v Brazílii jsou kvalitní hráči a také víme, že se Adautovi podařilo přizpůsobit. A ve dvou se to navíc lépe táhne," prohlásil kouč na internetové stránce klubu. Hodnotit kvality Brazilce se však zdráhal. "Zbláznilo se počasí a Cleber je ze severu Brazílie, kde je pořád léto. Proto to pro něj není vůbec jednoduché, neměl čas se ani pořádně aklimatizovat. Rozeberu to s hráčovým manažerem Václavem Němečkem a potom se teprve rozhodneme," vyhnul se předčasnému verdiktu.

Fanoušci by akvizici přivítali

Fanoušky vršovického celku myšlenka dvou Brazilců v týmu nadchla. "Hodil by se ještě jeden Brazilec do zálohy - taková malá brazilská kolonie ve Slávii. To by bylo něco," nechal se v diskusi na internetové stránce Slavie unést jeden z nich, zatímco druhý již nyní naložil Cleberovi velké břímě: "Třeba z něj bude druhý Roberto Carlos. Každopádně může pomoci vyřešit náš problém s obranou."

Téměř všichni příznivci pokládají Cleberovo setrvání ve Slavii za hotovou věc a drží případné akvizici palce. "Snad bude hrát jako Adauto. Trošku zpestřit fotbal o nějakou kličku by neuškodilo! Aspoň bude důvod plazit se na Strahov," věří jeden z fanoušků.

Reklama

Související témata: