Hlavní obsah

Koller si s Bohemkou zahraje Ligu mistrů

O bitvách s Barcelonou, Realem Madrid a spol. si populární Dino může po ukončení aktivní kariéry nechat už jen zdát. Jan Koller (41), nejlepší kanonýr v historii české fotbalové reprezentace, však dál sportuje a udržuje se v kondici. Díky tomu si zahraje Ligu mistrů, i když tentokrát v plážovém fotbale. S týmem BS Bohemians 1905 nastoupí začátkem června v italské Catanii, která je působištěm Kollerova bývalého spoluhráče z národního týmu Jaroslava Plašila.

Foto: Sport.cz

Kanonýr Jan Koller si oblíbil plážový fotbal

Článek

Liga mistrů se odehraje od 3. do 8. června v Catanii a Českou republiku bude zastupovat tým BS Bohemians 1905, vítěz Superligy za rok 2013.

Vedení českého mistra již s předstihem oznámilo nominaci pro turnaj, ve které nechybí ani Jan Koller. Legenda českého fotbalu se loni na zisku titulu aktivně podílela.

Koller za klokany odehrál i dva mezinárodní turnaje v Praze. V brance Bohemians se představí Miroslav Miller, brankář prvoligové Mladé Boleslavi. Tým pro tento turnaj posílí i dvojice Jakub Mižár a Michal Salák, jinak hráči Plzeň Teamu, nebo další futsalista Zdeněk Sláma.

Postup bude velmi těžký

„Skládání týmu bylo tentokrát méně náročné. Liga mistrů je prestižní turnaj a hlavně se bude hrát po skončení fotbalové sezóny," uvedl k nominaci Martin Chalupa, kapitán a manažer týmu.

V roce 2013 na turnaji český zástupce chyběl, proto se dá očekávat, že budou klokani při losu v posledním koši a potkají těžké soupeře. „Cílem je dostat se mezi nejlepších osm, ale rozhodne los. Pokud dostaneme do skupiny týmy z Ruska nebo Španělska, tak bude postup velmi těžkou záležitostí," uvědomuje si Chalupa.

Nominace BS Bohemians 1905:
brankáři:
Petr Víšek,
Miroslav Miller,
obránci:
Martin Chalupa (K),
Petr Mandík,
Michal Kubice,
Jakub Mižár,
Josef Vladyka,
útočníci:
Pavel Stejskal,
Jan Koller,
Martin Boček,
Zdeněk Sláma,
Michal Salák.

Reklama