Hlavní obsah

Legendární střelec Realu Raúl je blízko angažmá v New Yorku. Ne však v elitní soutěži

New York

Podle zpráv španělského deníku AS bude vyhlášený kanonýr Raúl pokračovat po exotickém angažmá v Kataru ve fotbalové kariéře ve Spojených státech. Bývalý kapitán Realu Madrid a opora Schalke údajně po půlročních jednáních podepsal roční smlouvu s týmem New York Cosmos, jenž působí v nižší zámořské soutěži NASL. Španělský hráč ani klub ale tuto informaci zatím oficiálně nepotvrdili.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Raúl ze Schalke 04 (vlevo) se snaží obejít plzeňského kapitána Pavla Horvátha - archivní fotografie.

Článek

Brzy sedmatřicetiletý Raúl skončil v roce 2010 po šestnácti letech v Realu, za který nastřílel 323 gólů. Po dvouletém úspěšném působení v bundesligovém Schalke odešel na další dva roky do katarského týmu Al Sadd a nyní si kariéru nejspíš prodlouží v USA.

New York Cosmos je pokračovatelem slavného stejnojmenného klubu, za který v 70. letech hrály světové hvězdy jako Franz Beckenbauer či Pelé. Nejznámějším hráčem současného týmu je španělský mistr Evropy z roku 2008 Marcos Senna.

Právě Raúlův krajan hraje při jednáních se slavným forvardem důležitou úlohu. Američané usilují o příchod hvězdného borce už přes půl roku. V dubnu Senna novinářům sdělil, že se spolu se zástupci klubu setkal s Raúlem v Dubaji i Kataru a jeho bývalý spoluhráč je prý vidinou působení ve "Velkém jablku" nadšený.

Raúl má v katarském Al Saddu smlouvu až do poloviny května. Podle všeho by se tak měl připojit ke slavnému newyorskému klubu minulosti, za nějž nastupovali také legendární fotbalisté historie Pelé a Franz Beckenbauer, až po skončení letního mistrovství světa v Brazílii, tedy v druhé polovině července.

Reklama

Související témata: