Hlavní obsah

Trenér Soukup povede fotbalovou reprezentaci Jemenu

Praha

Kouč Miroslav Soukup končí své působení u reprezentační osmnáctky a míří za angažmá do Jemenu, kde povede národní tým. Informovaly o tom oficiální internetové stránky FAČR.

Foto: Profimedia.cz

Trenér Miroslav Soukup povede reprezentaci Jemenu.

Článek

Vedení reprezentačního úseku hledá v současnosti za osmačtyřicetiletého kouče náhradu. "Bylo to velmi složité rozhodování, protože mě práce u juniorské reprezentace bavila a naplňovala. Navíc s příchodem Pavla Vrby se nastartovaly celkové pozitivní změny i u práce s mládeží a lákalo mě na tom spolupracovat dál. Na druhou stranu přišla zajímavá nabídka vést seniorskou reprezentaci, což je pro každého trenéra velká životní výzva," řekl Soukup.

"Věřím, že kluci z reprezentační osmnáctky mají budoucnost, vytvořili jsme slušnou kostru mančaftu, který se snad v nadcházejícím cyklu v příštím roce úspěšně popere v kvalifikaci o mistrovství Evropy devatenáctek," dodal Soukup, který vedl osmnáctku od loňského července.

Z dvaceti zápasů jeho svěřenci vyhráli šest, sedm skončilo remízou a sedm porážkou. Na Memoriálu Václava Ježka skončila osmnáctka druhá, stejně jako následně na turnaji v Turecku v konkurenci domácího týmu, Německa a Nizozemska. Na Memoriálu v Petrohradu byli Češi devátí a na Slovakia Cupu pátí.

"Děkujeme Mírovi Soukupovi za velmi profesionální přístup k povinnostem spojených s vedením reprezentační osmnáctky. Věřím, že v budoucnu bude schopen využít zkušenosti získané v zahraničí i pro zlepšení úrovně českého fotbalu," uvedl technický ředitel FAČR Dušan Fitzel.

První výzvou bude Pohár zemí Perského zálivu

U mládežnických výběrů působil Soukup i dříve, když v roce 2007 získal s dvacítkou stříbrné medaile na mistrovství světa. Následně trénoval také dvacítku v Egyptě a v české lize vedl Slovácko či České Budějovice.

Od Jemenu dostal nabídku před dvěma týdny a už v sobotu zamíří do nového působiště. "Teď jsem byl v Jemenu na otočku a sledoval jsem několik zápasů tamní ligy, abych si o budoucích svěřencích udělal základní představu. Je jasné, že nejdu ke špičkovému týmu, je tam hodně práce, ale také prostoru ke zlepšení. I to je pro mě lákavé," popsal Soukup.

"Dobré je to, že trenér jemenské reprezentace má hráče v podstatě celý rok u sebe, jenom v rámci ligových zápasů si odjíždějí na půl týdne plnit klubové povinnosti. Je tedy čas na systematickou práci. První velkou výzvou bude v listopadu Pohár zemí Perského zálivu," dodal.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice