Hlavní obsah

VIDEO: Sexy blondýna na čáře to schytala. Ať jde do Playboye, běsnil šéf brazilského klubu

Rio de Janerio

Zase to měl být takřka idylický příběh statečné, navíc půvabné ženy, která se úspěšně pustila do mužské práce. Ale v Brazílii je z toho teď hodně polemiky. Rozhodčí Fernanda Colombo Ulianová po premiéře v nejvyšší fotbalové soutěži země, která je fotbalu zaslíbená, vnímá i hodně nepříjemné reakce. Ve vypjatém střetnutí 4. kola Atlético Mineiro - Cruzeiro (2:1) to schytala nejen ona, ale i její kolegové.

Rozhodčí v Brazílii

 
Článek

Domácí vyhráli gólem ze sporné penalty. Co víc: půvabná blondýna, která právě získala licenci k působení jako asistentka v první lize, zastavila akci hostů kvůli ofsajdu. Tedy údajnému. Zrovna tahle situace je učebnicovým příkladem toho, co ofsajd dnes není. Mohlo být srovnáno. Ale nebylo.

„Je pěkná, ale na tuhle práci není připravená," rozčiloval se po zápase ředitel Cruzeira Alexandre Mattos. „Fanoušci zařvou a ona to klidně mávne blbě. Je hezká, ale důležité je být dobrý v práci. A jestli tedy je hezká, tak ať jde pózovat pro Playboy," naznačoval zklamaný činovník klubu, aby sudí, po níž vzdychají muži na tribunách, raději odešla z fotbalu na nejvyšší úrovni a napodobila Anu Paulu Oliveirovou. Ta v roce 2007 opustila pozici rozhodčí a stala se hvězdou v časopisech pro dospělé. Jaký rozdíl proti české realitě, kde se dámy s píšťalkou či praporkem posílají k plotně a vařečce...

Dlouho to přitom vypadalo, že tahle pětadvacetiletá Brazilka, která dál pracuje i jako trenérka ve fitness centru, si s fotbalovými pravidly a realitou na hřišti opravdu vcelku rozumí. Brazilská média si jí hodně všímala. Ale prvoligový start byl krušný a nepovedený.

Celou sestavu rozhodčích po zápase pro jistotu chránili těžkooděnci. I na sexy blondýnu si hráči Cruzeira otevírali ústa. Vylučovalo se ještě po závěrečném hvizdu. Hosté cítili křivdu. Útočník Marcelo Moreno to dával najevo tak vehementně, že vyfasoval červenou kartu.

Reklama

Související témata: