Hlavní obsah

Semifinále Poháru osvoboditelů bude po 23 letech bez brazilské účasti

Nebyla to dobrá sezóna a v Brazílii, dějišti letošního světového šampionátu, to tamní kluby moc dobře vědí. Poprvé od roku 1991 se totiž finále Copa Libertadores, tedy jihoamerické obdoby Ligy mistrů, uskuteční bez brazilských týmů. Poslední zástupce fotbalové velmoci, tým Cruzeiro, vypadl ve čtvrtfinále s argentinským San Lorenzem.

Foto: Eugenio Savio, ČTK/AP

Fotbalisté San Lorenza se radují z postupu do semifinále Copa Libertadores, kterého dosáhli v Belo Horizonte nad tamním Cruzeirem.

Článek

San Lorenzo, jehož nejznámějším fanouškem je papež František, uhrálo ve středeční odvetě v Belo Horizonte na hřišti Cruzeria remízu 1:1. Díky výhře 1:0 z prvního zápasu postoupil tým z Buenos Aires poprvé po 26 letech do semifinále.

Vyřazení Cruziera ukončilo semifinálovou sérii brazilských klubů mezi nejlepšími čtyřmi, která trvala od roku 1992. Brazilské týmy navíc byly v posledních devíti finále a v minulých čtyřech letech triumfovaly.

Dalším jistým semifinalistou letošního Poháru osvoboditelů je paraguayský Nacional Asunción, oba kluby na sebe ale mohou narazit až ve finále. O semifinálovou účast ještě bojují argentinský Lanús s Bolívarem (první duel 1:1) a kolumbijské Atlético Nacional s uruguayským Defensorem Sporting.

Reklama