Hlavní obsah

VIDEO: Prošli si peklem, teď milionářský River Plate slaví titul

Buenos Aires

Před třemi roky se hořce smiřovali s historickým sestupem do druhé ligy, teď si fotbalisté River Plate všechno vynahradili. Milionáři, jak se celku z Buenos Aires přezdívá, se po vítezství 5:0 nad Quilmes radují z 36. argentinského titulu. Už osmého pod vedením kouče Ramóna Díaze, čtyřiapadesátiletého někdejšího vynikajícího útočníka klubu, který River Plate trénuje potřetí během dvaceti let.

Fotbalisté River Plate slaví argentinský titul.

 
Článek

Druhé místo, o pět bodů zpět za mistrem River Plate, obsadila hned trojice týmů - největší městský rival Boca Juniors, Estudiantes La Plata a Godoy Cruz.

Milionáři se na stadiónu Monumental před zraky více než 60 tisíců natěšených fanoušků dočkali velkého zadostiučinění, před třemi roky totiž na stejném místě obrečeli svůj první sestup do druhé ligy. „Hráči si prožili těžké časy, ale tohle je pro ně sladká odměna za tvrdou práci," prohlásil trenér Ramón Díaz.

Největší zásluhu na zisku trofeje měl kapitán River Plate Fernando Cavenaghi. Třicetiletý útočník dal v 19 zápasech osm gólů a stal se třetím nejlepším střelcem Primera División, když zaostal o pět gólů za Maurem Záratem z Vélezu. „Jsem hrdý na to, čeho jsme dosáhli. Byli jsme nejlepší a teď máme důvod zase slavit," tvrdil lídr vítězného celku.

River Plate má v Argentině nejvíc titulů, celkem jich vybojoval šestatřicet. Druhá je s třiceti triumfy ještě o chlup populárnější Boca Juniors, které na rozdíl od River Plate fandí převážně chudší vrstva společnosti.

Reklama

Související témata: