Hlavní obsah

VIDEO: Výstava trofeje pro fotbalové mistry světa se v Brazílii zvrhla v bitku s policií

Belen

Fotbaloví fanoušci po celém světě už se nemohou dočkat blížícího se mistrovství světa, v pořádající Brazílii ale zdaleka ne všichni toto nadšení sdílí. Když slavná trofej pro vítěze šampionátu dorazila do Belemu, jedenadvacáté zastávky na své brazilské pouti, někteří tamní obyvatelé využili pozornost upřenou k tomuto místu k demonstracím.

Demonstranti v Brazílii vtrhli do galerie, kde je vystaven vítězný fotbalový pohárVideo: Reuters

 
Článek

Jejich úterní protesty dokonce přerostly v násilné střety, které vypukly v centru Belemu v galerii Sao Jose Liberto, kde fanoušci stáli frontu na vyfocení se s trofejí. Protestující si stěžovali na zvýšení cen jízdenek na městské autobusy.

„Podle nás nemá zvýšení cen autobusových jízdenek nic společného se zlepšením podmínek zaměstnanců v autobusové dopravě ani těch, co ji využívají," řekl jeden z protestujících agentuře Reuters.

Protesty začaly pokojně bubnováním a transparenty, s postupujícím časem ale začalo přibývat násilných střetů. Část demonstrantů začala házet kameny, pronikat do galerie, kde byla vystavena trofej, a dostávala se do potyček s policií.

Pohár byl nakonec z galerie bezpečně odvezen, další jeho zastávkou bude město Teresina.

Reklama

Související témata: