Hlavní obsah

VIDEO: Nejhezčí gól v historii? Neymar plážového fotbalu svým sólem uchvátil

Gól, na který bude vzpomínáno jako na jeden z nejkrásnějších v historii plážového fotbalu vůbec. I takové označení si vysloužilo skvělé gólové sólo brazilského hráče Bruna Xaviera, který uchvátil v půli května na mexickém turnaji Riviera Maya Cup, jenž Brazílie i s Xavierovým významným přispěním s přehledem opanovala.

Parádní kousek brazilského plážového fotbalisty.

 
Článek

Neymar plážového fotbalu - i tohle označení by unesl brazilský fotbalista Bruno Xavier, který je mnohými považován za nejblyštivější hvězdu kopané v písku.

Devětadvacetiletý hráč své umění předvedl v karibských píscích na turnaji ve městě Playa del Carmen, kde v utkání s Německem v závěru zápasu zvýšil brazilské vedení už na 9:4. Míč dostal do vzduchu na půlce hřiště, s pomocí několika parádních kousků prošel obranou a balón nechal dopadnout až v soupeřově bráně. V utkání tak vsítil už svůj čtvrtý gól.

Držitel Zlatého míče pro nejlepšího plážového fotbalistu za rok 2013 tak dotáhl Brazílii k jasnému triumfu na klání Riviera Maya Cup 2014. Týmy Mexika, Německa ani USA nebyly pro brazilské mužstvo konkurencí.

Reklama

Související témata: