Hlavní obsah

Místo reprezentace trávím čas s těhotnou přítelkyní, prozradil Gebre Selassie v Liberci

Liberec

Zápas libereckých fotbalistů s Olomoucí v posledním ligovém kole sledoval z tribuny i bývalý hráč Slovanu a někdejší hvězda obrany severočeského celku Theodor Gebre Selassie. Bek německého Werderu Brémy, s nímž obsadil dvanácté místo v bundeslize, si momentálně užívá dovolenou v Česku. A v rozhovoru pro Sport. cz prozradil, že se také chystá na roli otce!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Theodor Gebre Selassie během tréninku české fotbalové reprezentace.

Článek

Přesně před dvěma lety jste slavil na stadiónu U Nisy s Libercem mistrovský titul včetně show na zdejším náměstí, nyní se Slovan raduje ze čtvrtého místa a postupu do kvalifikace o Evropskou ligu. Sledoval jste liberecké snažení v právě skončené sezóně?

Samozřejmě. Tým splnil jeden z hlavních cílů, je to úspěch. Byl to vyrovnaný boj o evropské poháry až do předposledního kola. Jsem rád, že Slovan měl jistotu již před zápasem s Olomoucí a mohl si závěrečné utkání takříkajíc užít a nemusel hrát pod tlakem.

Jste s někým z Liberce v častém kontaktu?

Tehdejší mistrovský kádr je minulostí. Spousta hráčů také odešla, namátkou Bičík, Vácha, Breznaník, Štajner, Kelič, Bosančič, i další kluci už hrají jinde. Honza Nezmar je sportovním manažerem a s ním jsem asi nejvíc ve spojení. Také jsme při utkání se Sigmou seděli vedle sebe.

Že byste jednali i o vašem návratu do Slovanu?

Tak to ne. Zatím je na to čas (úsměv).

Co říkáte na to, jak dopadla česká liga?

Dominance Sparty i druhé místo Plzně se daly očekávat. A boj o záchranu byl na několika stadiónech napínavý až do poslední minuty posledního kola.

Všimli jsme si, že nejste v aktuální nominaci reprezentačního týmu. Jak to berete?

Má to dvě stránky věci. Nedostal jsem pozvánku na zápasy ve Finsku a s Rakouskem, ale zase můžu trávit čas s přítelkyní, která je těhotná. Mám tudíž dlouhou dovolenou až do 25. června, kdy bych se měl hlásit na tréninku v Brémách. Je to asi nejdelší volno, jaké pamatuji.

Nemrzí vás přece jen absence v národním týmu?

V nominaci na reprezentační sraz nejsem poprvé po třech letech a svět se kvůli tomu určitě nezhroutí. Není důvod propadat panice, šance na návrat do reprezentace je pořád reálná.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň