Hlavní obsah

Koller se s plážovou Bohemkou probil do osmifinále Ligy mistrů

Klokani zase účinkují na mezinárodní scéně, i když jde o plážové fotbalisty. Hráči BS Bohemians 1905 slaví úspěch, v Lize mistrů se v italské Catanii probojovali do osmifinále. V rozhodujícím zápase o postup ze skupiny porazili anglického šampióna Portsmouth BSC jednoznačně 7:2. Dvěma góly k výhře přispěl Jan Koller, nejlepší střelec v historii české fotbalové reprezentace.

Foto: Sport.cz

Plážová Bohemka na scéně Ligy mistrů...

Článek
Fotogalerie

Klokani se na největším klubovém turnaj v Evropě neztratili. Za mistra české ligy v Catanii hrají také Miroslav Miller (brankář Mladé Boleslavi ve velkém fotbale), Zdeněk Sláma (kapitán futsalové reprezentace) či Martin Chalupa (kapitán reprezentace v plážovém fotbale).

Bohemka na úvod porazila mistra Moldávie 4:3 v prodloužení gólem v poslední sekundě a získala tak první dva body. Ve druhém utkání podlehla 2:7 mistrovi Švýcarska, který se spoléhá také na čtyři reprezentanty Tahiti, kteří skončili na loňském MS třetí. V tomto duelu se poprvé na turnaji trefil i Jan Koller.

Klíčový tedy byl duel a Angličany. A ten vyšel klokanům náramně. Třikrát skóroval Martin Boček, dvakrát Jan Koller a Martin Chalupa.

V osmifinále se Bohemians utkají buď s BS Milán, nebo Grambach Lodž.

Reklama