Hlavní obsah

Argentina - Bosna a Herc. 2:1Favorizovaná Argentina si závěr duelu s nováčkem zkomplikovala, na výhru však dosáhla

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Kolašinac (vlastní) 1 : 0
65. Messi 2 : 0
85. Ibiševič 2 : 1
Záznam online reportáže

Rio de Janeiro

Očekávanou, i když nijak oslnivou výhrou favorizované Argentiny skončilo její úvodní vystoupení na světovém šampionátu. Duel skupiny F na slavném Maracaná hodně ovlivnil bleskový vlastní gól Kolašinace už po necelých třech minutách. Mimochodem, šlo o nejrychlejšího vlastence v celých dějinách mistrovství světa, což je společně s Ibiševičovou skorigující trefou také jediný primát, který šampionátovému nováčkovi Bosně a Hercegonině v premiérovém utkání připadl. Zápas sice ještě zdramatizoval, ale na první body si musí počkat do příští neděle, kdy hraje v Cuiabě s Nigérií.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Góóól! Božský Lionel Messi pojistil náskok Argentiny v duelu s Bosnou.

Článek

Horší entrée nemohlo nováčka při premiéře na šampionátové scéně snad ani potkat. Teprve 129 sekund na slavném Maracaná uběhlo a už prohrával. A dokonce vlastním gólem.

Nejrychlejší gól. Žel vlastenec

Mujdža sice dost daleko od šestnáctky, ale přesto faul vyrobil, Messi z trestného kopu zakroutil balón, hlavičkující Rojo ho líznul a nešťastník Kolašinac nestačil zareagovat. Míč se mu odrazil od nohy a legionář z bundesligového Schalke se postaral o dosud nejrychlejší gól mistrovství. Pro Bosnu žel vlastní.

Sympatické na Balkáncích ovšem bylo, že je ani šokující úvod nezlomil a hnali se za vyrovnáním. Hajrovič k němu měl už po deseti minutách blízko, jenže Romero ho včasným vyběhnutím o šanci připravil.

Bylo to ovšem první a na dlouhou dobu také poslední zaváhání argentinské defenzivy ve vyrovnané partii, která se v Riu hrála. Messimu a spol. skóre pochopitelně nahrávalo, takže se nemuseli nutit do útočení. I proto Argentinci úsporně a ve volném tempu kombinovali, hráli na jistotu a čekali na svou další chvíli. Sami ji však svým statickým a v pochodovém tempu vedeným fotbalem nijak nevzývali, takže až na dělovku Mascherana brankáře Begoviče vůbec neprověřili.

Bosňané se o to sice snažili, jenže na Romerovi vyhořeli. Luličovu skvostnou hlavičku po rohovém kopu Pjaniče argentinský gólman ještě brilantněji zlikvidoval, Hajrovičův dalekonosný pokus kryl. A to měl být právě on nejslabším článkem argentinské sestavy, neboť v letošní sezóně v Monaku prakticky vůbec nechytal.

Messi už se nemohl dívat

Argentinský kouč Sabella zareagoval na nezáživný projev svého týmu hned dvojnásobným střídáním, ale ani příchod nových hráčů nepomáhal. Ani mužstvu, ba ani Messimu, který byl až na pár záblesků po celou hodinu prakticky neviditelný.

Bosna se pokoušela panující konstelace využít, už nebránila tak důsledně, jako do přestávky, myslela stále víc na srovnání skóre. Dva slibné pokusy Hajroviče ovšem brankář Romera lapil, což už bylo na Messiho moc.

Po narážečce s Agüerem proklouzl soupeřovou obranou a přesně mířenou střelou odrážející se od tyče zápas definitivně rozhodl.

Balkánci ovšem vsadili na totální risk. Posílili útok, poslali na trávník další dva ofenzivní hráče a pět minut před koncem se jim podařilo zásluhou Ibiševiče výsledek skorigovat a závěr utkání zdramatizovat.

U toho však zůstali, i když v nastaveném čase hráli vyloženě vabank. Remízu už se jim zachránit nepovedlo, takže na první body si musí počkat do duelu s Nigérií příští neděli v Cuiabě.

MS ve fotbale - skupina F:
Argentina - Bosna a Hercegovina 2:1 (1:0)
Branky: 3. Kolašinac vlastní, 65. Messi - 85. Ibiševič . Rozhodčí: Aguilar - Torres, Zumba (všichni Salvador). ŽK: Rojo - Spahič. Diváci: 74 738.
Argentina: Romero - Campagnaro (46. Gago), F. Fernández, Garay - Zabaleta, M. Rodríguez (46. Higuaín), Mascherano, Di María, Rojo - Agüero (86. Biglia), Messi. Trenér: Sabella.
Bosna: Begovič - Mujdža (69. Ibiševič), Bičakčič, Spahič, Kolašinac - Bešič - Hajrovič (71. Višča), Pjanič, Misimovič (74. Medunjanin), Lulič - Džeko. Trenér: Sušič.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články