Hlavní obsah

Lička v Záběhlicích cepuje Šmicra i Baroše, do kempu se hlásil také Vízek

Praha

Společně se v roce 2005 stali prvními českými vítězi Ligy mistrů. A společně teď také podpořili další tréninkový kemp České asociace fotbalových hráčů (ČAFH) pro profesionální hráče bez angažmá. Vladimír Šmicer jako člen výkonného výboru ČAFH a Milan Baroš zase jako volný hráč, který se po operaci kolena teprve vrací na hřiště.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Werner Lička (vlevo) a fotbalista Milan Baroš během tréninku v rámci kempu ČAFH hráčů bez angažmá.

Článek
Fotogalerie

Milan Baroš hovoří o svém aktuálním zdravotním stavu

„Já jsem taky nezaměstnanej!" halekal Šmicrův tchán Ladislav Vízek a hrnul se na hřiště, kde právě probíhal jeden z tréninků pod vedením prezidenta Unie českých fotbalových trenérů Vernera Ličky a kondičního kouče Lukáše Stránského. Tričko skutečně dostal, jinak se ale známý bonviván víc soustředil na tenisovou bitvu s Ivanem Haškem na sousedních kurtech, kam jezdí hrát také exprezident Václav Klaus.

Záběhlický areál účastníka pražského přeboru ČAFC Praha se sice uložil k letní přestávce, díky kempu pro hráče bez angažmá ale ještě dva týdny žije.

„Jsem rád, že nám Čafka vyšla ve všem vstříc. Po sezóně není jednoduché sehnat klub, který by nám své hřiště poskytl," oceňuje brankář Dominik Rodinger, sportovní manažer asociace.

Příprava v kolektivu je nejlepší

Zatímco Vladimír Šmicer se zapojil do tréninku jen lehce, pro Milana Baroše jde o vítanou pomoc. Po skončení angažmá v tureckém Antalyasporu je volným hráčem, hlavně však překonává následky prosincového zranění, kdy si přetrhl přední křížový vaz a poškodil postranní vaz. Zatím si není úplně jistý, kdy a zda vůbec mu zdravotní stav dovolí přijmout další angažmá.

„Volal mi Šmíca, jestli bych si nešel s nimi zatrénovat. Rád jsem přišel a nejspíš se tu ještě objevím. Pro kluky je to ideální možnost. Nemají angažmá, tak si zatrénují ve skupině, pod dohledem zkušených trenérů. Vždycky je lepší se připravovat v kolektivu, než samostatně," poukázal Baroš.

Kempu se dále účastní třeba Tomáš Frejlach, Peter Očovan, David Vacek, Martin Jícha, Jakub Synek, Robin Demeter, Ladislav Květoň, Horst Siegl mladší, David Natale a další. Počet se mírně mění v závislosti na tom, jak hráči uzavírají kontrakty nebo chodí na testy.

Brabcovi v zimě kemp prospěl

„První kemp byl už v zimě, plníme slib, že asociace chce hráčům po všech stránkách pomáhat. Příprava ve skupině je samozřejmě nejlepší, navíc pod vedením takového trenéra, jako je Verner Lička. Lukáš Stránský je zase individuálním kondičním koučem řady fotbalistů a hokejistů," říká Horst Siegl, další člen výkonného výboru ČAFH.

Kemp je určený hlavně pro rekonvalescenty Barošova typu, nebo hráče bez angažmá. „Na závěr by bylo dobré udělat zápas, aby se kluci předvedli případným zájemcům," dodává Siegl.

Lednového kempu na Vyšehradě se zúčastnil třeba stoper Erich Brabec, který pak po skončení angažmá na Slovensku posílil Bohemians Praha 1905 a pomohl jim na jaře k prvoligové záchraně.

Reklama