Hlavní obsah

Jsem čestný člověk. Proč bych se měl po doznání bát? divil se Robben napadaný za filmování

Fortaleza

Nebál se. Vůbec si nepřipouštěl, že by ho FIFA mohla ex post potrestat za to, že se po osmifinálovém duelu s Mexikem přiznal k nafilmovanému pádu a on by pak ve čtvrtfinálové partii s Kostarikou sestavě Nizozemců chyběl. „Jsem čestný člověk, proč bych se měl obávat? Ne, ne, ničeho jsem se skutečně nebál,“ tvrdí i s odstupem času Arjen Robben, kolem něhož se po utkání s Mexikem a hlavně penaltě odpískané po jeho pádu v nastaveném času rozpoutaly tak vášnivé debaty.

Foto: Themba Hadebe, ČTK/AP

Detail střetu Arjena Robbena s Rafelem Márquezem, Nizozemec padá přes pravou nohu kapitána mexického týmu.

Článek
Fotogalerie

Třikrát se během osmifinále s Mexikem složil legionář z mnichovského Byernu Robben v soupeřově šestnáctce k zemi, televizní záběry dokázaly, že minimálně dvakrát o zákrok volající po penaltě šlo. I když v inkriminované čtvrté minutě nastavení po střetu Robbena se soupeřovým stoperem Márquezem možná trochu diskutabilní.

Patří to k mé osobnosti, hájí se

I proto to hvězda oranjes schytala. Ze všech stran. Jako podvodník. Gauner. Teatrální herec. A co teprve když se po zápase ve Fortaleze dobrovolně přiznal, že některé pády přifilmoval. Ten před rozhodující penaltou, kterou Huntelaar proměnil a Mexičany vyřadil, ale podle jeho verze v žádném případě.

„Omluvil jsem se za jednu hloupou akci a pád, ale proč by to mělo mít vliv na mou další hru?" podivoval se Robben otázkám, zda se neobával případného trestu, který by mohl po doznání následovat.

„Dvě jasné penalty jsme měli kopat, k jedné skutečně došlo. Nemyslím, že bychom se na toto téma měli ještě bavit," odmítl některé nafilmované kousky a teatrální pády dál rozebírat.

„Nechci sám sebe měnit. Jsem to já a takováto hra k mé osobnosti patří," uzavřel debatu, k níž dal sám podnět.

Zaveďte video, apeluje Mourinho

Kouč Chelsea José Mourinho, který působí na sociální síti Yahoo jako celosvětový fotbalový velvyslanec šampionátu, mu dal za pravdu.

„Trénoval jsem ho a znám ho lépe, než mnozí jiní. Fantastický hráč, který je díky své rychlosti a kreativitě často soupeřovými hráči faulován, protože ho prostě nemohou jinak zastavit. Ale vím také, že se Robben občas snaží získat výhodu v podobě standardní situace, penalty nebo trestu pro protivníka," napsal Mourinho.

„Hráči by měli podle mého sudím pomáhat a snažit se vyhrát správným způsobem, ale ne každý z nich se tak chová. Rozhodčí pak mají těžkou práci," zauvažoval trenér Chelsea, podle něhož by sporné situace podobné těm v podání Robbena pomohlo rozřešit video.

„Vymazalo by veškeré pochybnosti a vedlo by k správným rozhodnutím, protože jeden špatný verdikt ovlivňuje další účast a budoucnost země v další soutěži. Bylo by to důležité pro trenéry, pro hráče, ale i rozhodčí."

Byla penalta ve prospěch Nizozemska v utkání osmifinále MS proti Mexiku nařízena správně?
Ano
32 %
Ne
68 %
Celkem hlasovalo 21715 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články