Hlavní obsah

VIDEO: Jak smrdí kabina Chelsea? Jako kterákoliv jiná, odolal Čech netradiční ofenzivě

Praha

Alespoň na chvíli mohl odložit rukavice i helmu a zakopat si jako hráč v poli. Brankář české reprezentace otevřel v Praze na Strahově již 9. ročník Fotbalové školy Petra Čecha pro děti od 7 do 15 let, kde funguje nejen jako vzor, ale také jako trenér. Již příští týden se Big Pete vrací do Londýna na začátek letní přípravy Chelsea, tradiční akci však znovu podpořil.

BEZ KOMENTÁŘE: Letní fotbalová škola Petra Čecha Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Nejvíc se zatím zapotil během besedy s dětmi. „Mezi účastníky je veliké věkové rozmezí. Padají různorodé otázky, takže mě vždy něco pobaví nebo překvapí. Teď se mě třeba ptali, jak smrdí kabina Chelsea po tréninku," líčí Petr Čech.

I z netradičního dotazu vybruslil. „Odpověděl jsem, že smrdí stejně jako kterákoliv jiná šatna po tréninku - aspoň si to tak myslím," směje se Čech.

Nadšení z dětí přímo sálá, což zkušenému gólmanovi vždy znovu a znovu dodává energii.

„Já své prázdniny trávil buď u babičky, nebo s rodinou na krátké dovolené. A pak už hlavně fotbalem. Nikdy jsem na žádném táboře nebyl, tehdy sportovní tábory neexistovaly," zavzpomínal před čtvrtečním tréninkem.

Mezi dětmi vyniká kanonýrka Aneta

Účastníci kempu mají během dne dvě fotbalové fáze, ale taky čas na odpočinek a regeneraci, bazén, angličtinu, aerobik, plážový volejbal. Přicházejí mezi ně zajímaví hosté, s nimiž mohou diskutovat - fotbalista Petr Mikolanda, plážové volejbalistky Kolocová - Sluková nebo vodní slalomář Vavřinec Hradilek.

Brankáře má opět na starosti Christophe Lollichon, Čechův francouzský trenér gólmanů z Chelsea.

„Není naším cílem vychovat profesionální hráče, ale ukázat fotbal co největšímu počtu dětí v trochu jiném světle, než jak jsou na něj zvyklí ze svého prostředí. Dáváme jim také zkušenosti i z normálního života, stravovací návyky, angličtinu. Teď tu máme třeba šikovnou dívku Anetu, která minulý týden vstřelila dva góly za národní tým do 15 let," poukázal Čech.

Reklama