Hlavní obsah

Dukla - Varnsdorf 4:0Premiéra jako hrom. Francouz Beauguel čtyřgólovou kanonádou zajistil Dukle výhru

Aktualizováno

Výtečnou premiéru v dresu Dukly má za sebou francouzský fotbalový útočník Jean-David Beauguel, který do pražského celku zamířil na testy z nizozemského Waalwijku. Do přípravného duelu s druholigovým Varnsdorfem naskočil ve druhém poločase a čtyřmi góly zařídil výhru Pražanů 4:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Dukly Praha se radují z branky - ilustrační foto.

Článek

Dvaadvacetiletý vytáhlý útočník má za sebou angažmá v Tunisku a v minulé sezóně odehrál 32 zápasů za Waalwijk a vstřelil sedm gólů. Nyní je v Dukle na testech a mohl by nahradit Zbyňka Pospěcha, který odešel do Chotěbuzi.

Premiéra v dresu Dukly mu vyšla ideálně. Nastoupil do druhé půle a už po pěti minutách obešel brankáře a vstřelil první gól. Za dalších pět minut skóroval po přihrávce Krmenčíka a stačilo mu 18 minut na trávníku, aby zkompletoval hattrick, když znovu obešel i brankáře. S tím se ale nesmířil a v 78. minutě přidal čtvrtý zásah.

Hattrickem se blýskla posila Liberce

Velmi dobrý vstup do nového angažmá má i nová posila Liberce Michal Hamulák. Slovenský útočník se blýskl hattrickem do sítě Bohemians 1905 a zařídil remízu 3:3. Hamulák ale na rozdíl od Beauguela už nastoupil v předchozích zápasech. Za Pražany se trefili Mosquera, Moravec a Šírl. V dresu Slovanu se v závěru představil i Tomáš Janů, který už ukončil profesionální kariéru.

Z výhry nad druholigovým týmem se radovala i Ostrava, která porazila 3:0 Třinec po brankách Kukece, Baránka a Petruse. Baník vyhrál i čtvrtý přípravný duel a v součtu s uplynulou ligovou sezonou je už deset utkání neporažen. S druholigovým soupeřem uspěla i Jihlava, když zdolala Vlašim 3:2. Rozhodující gól dal v 90. minutě z penalty Šimonek.

Také Jablonec si s druholigovým celkem poradil, nový kouč Jaroslav Šilhavý byl ale po výhře 5:3 nad Pardubicemi naštvaný na obranu. Posílený Baumit v předchozím duelu s Varnsdorfem také inkasoval třikrát (2:3).

"Nemůžeme furt dělat takové chyby. Jsme lehkomyslní a lehkovážní v pokutovém území. Směrem dopředu je to dobré, tam máme hezké akce, ale dozadu je to špatné," uvedl pro klubový web Šilhavý.

Divoká přestřelka Teplic s Žižkovem

Naopak Teplice na kondičním soustředění v Modré jen remizovaly 4:4 s Viktorií Žižkov. Po gólech zahraničních opor Mahmutoviče, Ljevakoviče, Litsingiho a Salamiho sice sahaly po vítězství, ale druholigový tým stihl ještě v poslední minutě srovnat.

Druholigového soupeře nedokázaly ve finále turnaje v Nové Včelnici zdolat ani České Budějovice, po remíze 0:0 prohrály s Táborskem na penalty. Mužstvo ze Sezimova Ústí Dynamu částečně vrátilo debakl 0:6 z 30. kola minulé sezony, po němž Budějovice postoupily do nejvyšší soutěže.

Slavia v prvním utkání na soustředění na Slovensku remizovala se Senicí 1:1. Domácí poslal v 52. minutě do vedení jeden z Čechů v kádru Kalabiška, hned za tři minuty ale srovnal Nitrianský. Slovácku zápas se slovenským týmem vůbec nevyšel, s Trenčínem prohrálo vysoko 0:3. Pro oba slovenské celky to ale byla už generálka před startem nové ligové sezóny.

Přípravná fotbalová utkání:
FK Senica - Slavia Praha 1:1 (0:0)
Branky: 52. Kalabiška - 55. Nitrianský.
Sestava Slavie: Hrubeš - Mikula (79. Bejbl), Bílek, Kodr (46. Dobrotka), Tusjak (46. Nitrianský) - Zmrhal, Salašovič (46. Boudjemaa) - Hrubý, Vukadinovič (56. Juhar), Černý (65. Prošek) - Hošek (46. Škoda). Trenér: Beránek.
Baník Ostrava - Třinec 3:0 (1:0)
Branky: 38. Kukec, 48. Baránek, 77. Petrus.
Sestava Ostravy:
I. poločas: Šrom - Sukup, Baránek, Stronati, Holzer - Štěpán, Mensah, Greguš, Kukec - Narh, Zapata.
II. poločas: Pavlenka - Celba, Frydrych, Baránek (60. Kaša), Holzer - Štěpán (65. Kundrátek), Kukec (56. Mensah), Greguš (60. Matěj), Šichor - Byrtus, Narh (60. Petrus). Trenér: Svědík.
Baumit Jablonec - FK Pardubice 5:3 (2:1)
Branky: 67. a 80. Rossi, 17. Pospíšil, 30. Doležal, 87. Moulis - 39. Fikejz, 77. Hundák, 90. Nečas.
Sestava Jablonce: Špit (46. Šebek) - Romera, Beneš (46. Kysela), Pernica (70. Skwarczek), Fantiš - Kopic (61. Crnkič), Loučka, Rossi, Pospíšil, Čížek (46. Moulis) - Doležal (46. M. Hubník). Trenér: Šilhavý.
Dukla Praha - Varnsdorf 4:0 (0:0)
Branky: 50., 55., 63. a 78. Beauguel.
Sestava Dukly:
I. poločas: Chudý - Karavajev, Vorel, Jeřábek, Hanousek Matěj - Ouedraogo, Hlinka, Čajič - Svoboda, Krmenčík, Berger.
II. poločas: Rada - Pospíšil, Polom, Jeřábek, Preisler - Čajič, Gedeon, Marek Hanousek - Manzia, Beauguel, Krmenčík. Trenér: Kozel.
Teplice - Viktoria Žižkov 4:4 (2:2)
Branky Teplic: 14. Mahmutovič, 18. Ljevakovič, 58. Litsingi, 87. Salami.
Sestava Teplic: Slavík - Matula (46. Takács), Lüftner (63. Peterka), Jablonský (56. Hošek) - Vondrášek (56. Krátký), Ljevakovič (25. Táborský), Jirásek (59. Chukwuma), Krob - Litsingi (63. Salami), Mahmutovič (55. Vůch), Nivaldo (63. Richter). Trenér: Ščasný.
Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905 3:3 (2:1)
Branky: 21., 23. a 71. Hamulák - 26. Mosquera, 53. Moravec, 83. Šírl.
Liberec: Bojčuk - Pong Won-če (66. Drobílek), Egert, Karišik, Petryk - Dydowicz, Soungole, Obžera (78. Janů), Bouška (46. Bernát) - Hamulák, Fillo (71. Bouška). Trenér: Slovák.
Bohemians:
I. poločas: Havránek - Pauschek, Cseh, Brabec, Kalina - Nerad, Jindřišek, J. Rada, Mosquera - Artemuk, Mikuš.
II. poločas: Havránek - Růžička, Krch, Šmíd, Šírl - Jeremenko, Ibeagha, Budínský, Moravec - Lieteva, Bratanovič. Trenér: Pivarník.
Slovan Liberec - Bröndby Kodaň 0:2 (0:1)
Branky: 43. Szymanowski, 84. Stückler.
Sestava Liberce: Hroššo - Mudra (65. Coufal), Pimpara, Rajnoch, Fleišman - Kolár (58. Sackey), Obročník (84. Pokorný), Jarolím, Pavelka - Šural, Luckassen (46. Hadaščok).
Vysočina Jihlava - Graffin Vlašim 3:2 (2:1)
Branky: 16. T. Kučera, 20. Mešanovič, 90. Šimonek z pen. - 28. Breda, 49. Suk.
Sestava Jihlavy:
I. poločas: Blažek - Vidlička, Kryštůfek, Šourek, Udovičič - Koloušek, T. Kučera - Kukol, Harba, Vaculík - Mešanovič.
II. poločas: Blažek - Sladký, Kryštůfek, Krejčí, Rašič - Marek, T. Kučera - Fulnek, Harba, Kliment - Šimonek. Trenér: P. Rada.
Trenčín - Slovácko 3:0 (2:0)
Branky: 12. Lobotka, 16. Simon, 88. Mondek.
Sestava Slovácka:
I. poločas: Heča - Banasík, Rada, Košút, Reinberk - Diviš, Valenta, Bartoš, Havlík, Civič - Došek.
II. poločas: Heča - Kuncl, Břečka, Mezlík, Šimko - Diviš, Trávník, Šumulikoski, Sadílek, Civič - Kerbr. Trenér: Habanec.
Turnaj v Nové Včelnici:
Semifinále (2x30 minut):
Dynamo České Budějovice - FK Kolín 2:1 (0:0)
Branky: 32. Brunclík, 51. Linhart - 59. Mujagič z pen.
Sestava Č. Budějovic: Křížek - Řezáč (48. Tomášek), Podstavek, Kalod, Hanzlík - Wermke (40. Horák), Hora (31. Linhart), Brunclík, Herzán (31. Benát), Chmelo - Škoda (44. Held). Trenér: Urban.
MAS Táborsko - Baník Most 1:0 (1:0)
Finále (2x35 minut):
Dynamo České Budějovice - MAS Táborsko 0:0, na penalty 3:4
Č. Budějovice: Fryšták - Novák, Podstavek, Kalod, Funda - Hora, Herzán, Benát (62. Řezáč), Chmelo (36. Hanzlík) - Škoda, Linhart (36. Brunclík).
O 3. místo:
Baník Most - FK Kolín 2:3 (0:2)

Reklama