Hlavní obsah

Peněz má méně než ve Slavii. Na Floridu mě ale táhlo něco jiného, říká Čontofalský

Miami/Praha

Získal angažmá, o které prý je mezi fotbalisty řež. Bývalý brankář Slavie Kamil Čontofalský si náramně pochvaluje, že chytá za floridský klub Fort Lauderdale Strikers ve druhé nejvyšší americké soutěži (NASL).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kamil Čontofalský ještě v dresu Slavie

Článek

Vyrazil za žhavým sluncem. Do míst, o kterých se mu ve spojení s fotbalovým angažmá snad ani nesnilo. „Na konci kariéry jsem chtěl hrát v USA, ale že zakotvím na Floridě mě nikdy nenapadlo," říká v rozhovoru pro slovenský Šport.

Je unešený novým angažmá.  Jako profesionální fotbalista působí v místě, které evokuje permanentní dovolenou. Ne vše je o penězích... „Trenér mi říká, že se pořád hlásí hráči, kteří by tu chtěli hrát. Klidně prý i zadarmo. Já sám jsem tu jedním ze tří nejlépe placených. Ale podmínky nemám lepší než ve Slavii," pokračuje slovenský brankář, jehož poslední ze tří sezón v pražském klubu narušilo zranění. A už týdny před jejím koncem bylo jasné, že se bude ubírat jinam.

„Slavia má za sebou špatnou sezónu, vlnu kritiky odnesli i Slováci. V jednu dobu jich v klubu bylo až osm. Že skončím, jsem věděl už dva měsíce před koncem ligy," připomíná gólman, který v zámoří naskočil do rozbíhající se podzimní sezóny.

V zámoří očekává narození syna

V přípravě si zachytal proti argentinskému River Plate, byl u prohry 0:3. A stejně dopadl i mistrák s Minnesotou. Podmínkami se řadí klub k horším v soutěži, ale vše může vzít báječný obrat. O Strikers prý má zájem movitý Rakušan Frank Stronach a prestižní MLS by pro floridské fotbalisty mohla být rázem realitou.

V zámoří „Čonta" očekává i velmi radostnou událost. Narodí se mu synek, kterého čeká s přítelkyní. S bývalou manželkou má tři dcery.

Možná stihne zaběhnout i na NHL, halu Panthers má v dosahu. Florida mu nabízí vysněné místo, neplánuje tak konec kariéry i přesto, že mu je šestatřicet. „V Americe se na věk tak nekouká, třeba mě čeká ještě pár let."

Reklama

Související témata: