Hlavní obsah

Brazilský fotbal je pozadu, Scolari vinen není, omlouval kouče Neymar

Nezářil tak, jak by si představoval on sám i zástupy fandů. Nakonec Neymar po zklamání na MS otevřeně zkritizoval brazilský fotbal. Podle kanonýra Barcelony uplynulý šampionát ukázal, že jeho země zaostává za nejlepšími týmy. Kanárci navzdory velkým očekáváním skončili doma až čtvrtí.

Foto: Jorge Silva, Reuters

Zraněný Brazilec Neymar sledoval utkání o bronz jen z lavičky.

Článek

"Myslím, že brazilský fotbal je pozadu. Pozadu za Německem, Španělskem. Sklouzli jsme dolů a jako chlapi si to musíme přiznat," řekl Neymar v televizním pořadu stanice Globo.

Dvaadvacetiletý útočník po úderu do zad od Kolumbijce Juana Camila Zúňigy utrpěl zlomeninu obratle a šampionát pro něj po čtvrtfinále skončil. "Ten zákrok neměl se sportem nic společného," podotkl Neymar.

Kvůli zranění už jen z pozice diváka sledoval, jak jeho spoluhráči v semifinále podlehli Německu 1:7 a v souboji o třetí místo Nizozemsku 0:3. Důvody brazilského kolapsu si stále neumí vysvětlit.

"Myslím, že národní tým neudělal žádnou konkrétní chybu. Nejsem ten, kdo by věděl obrovské množství věcí o taktice," podotkl. Kouč Luiz Felipe Scolari, který po mistrovství rezignoval, podle něj vinu nenese. "Byl to jeden z nejlepších brazilských trenérů, kterého jsem měl," řekl Neymar.

Brazilci podle něj musejí začít tvrdě pracovat, chtějí-li nejlepší dohnat. "Trénuje se hodně, ale někdy s menším zaujetím a intenzitou. Takoví prostě Brazilci jsou," konstatoval Neymar.

Reklama

Související témata: