Hlavní obsah

VIDEO: Nepoučitelný! Uruguayec po hrozivém pádu na obličej opět nechtěl střídat

Sao Paulo

Když se v průběhu duelu s Anglií na fotbalovém mistrovství světa odmítl nechat vystřídat, přestože chvíli předtím po zákroku kolenem do spánku utrpěl otřes mozku, ocitli se uruguayský obránce Álvaro Pereira i týmový doktor pod palbou, že zbytečně ohrozili hráčovo zdraví. Pereira se následně omluvil a přiznal, že hazardoval. Vypadá to ale, že se přesto nepoučil...

Faul na Álvara Pereiru.

 
Článek

V červnovém duelu základní skupiny mistrovství světa chtěl Pereira skluzem zastavit anglického záložníka Raheema Sterlinga. Ten se snažil uruguayskému obránci vyhnout, jenže udělal to tak nešťastně, že soupeře trefil kolenem do spánku.

Pereira zůstal několik vteřin ležet na trávníku s otřesem mozku a po ošetření odmítl opustit trávník na nosítkách. Když pak zjistil, že má být vystřídán, divokým gestikulováním a máváním rukama to odmítal. Nakonec úspěšně, byť po utkání přiznal, že se zachoval nerozumně.

"Byl to moment šílenství. Měl jsem závratě, ale v zápalu boje a horkou hlavou jsem nebyl schopen rozumně uvažovat. Byl jsem blázen. Doktorovi jsem se omluvil, protože vím, že jen dělal svou práci a zajímal se jen o mé zdraví," kál se osmadvacetiletý bek.

Jenže o měsíc později jako by na všechno zapomněl. V utkání 13. kola nejvyšší brazilské soutěže proti Criciúmě po protihráčově faulu upadl obličejem na trávník a vypadalo to, že na několik vteřin ztratil vědomí.

Ani to jej ale neodradilo od toho, aby se po ošetření přímo na trávníku i následně za postranní čárou za nadšeného aplaudování přítomných fanoušků znovu zapojil do hry.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín