Hlavní obsah

Se zraněním Ibrahimovice to tak zlé nebude, oddechl si trenér Paris SG Blanc

Kouč fotbalistů Paris St. Germain Laurent Blanc si zhluboka oddechl. Se zraněním švédského kanonýra Zlatana Ibrahimovice to nakonec nebude tak vážné, jak se původně zdálo. „V sobotním ligovém zápase proti Evianu bude ještě absentovat, ale nebude chybět tak dlouho, jak lékaři původně předpokládali,“ prohlásil kouč francouzského mistra a s úlevou dodal, že Thiago Motta dokonce nastoupí už v sobotu.

Foto: Facebook

Kanonýr Paris St. Germain Zlatan Ibrahimovic.

Článek

Předchozí ligový duel proti Bastii byl pro pařížský celek hodně smolný, i když ho nakonec vyhrál 2:0. Ibrahimovic musel hned po čtvrthodině odstoupit, neboť si poranil břišní sval. Lékaři stanovili dobu nezbytného léčení na šest týdnů, což by byla pro Paris St. Germain pochopitelně rána. Švédský snajpr by chyběl nejen v lize, ale i v úvodu nového ročníku Champions League, který začne v polovině září.

„Ibra by měl být zpátky mnohem dřív, než doktoři předpokládali. Zranění je to nepříjemné a bolestivé, ale jsem optimistou. V nejbližším utkání s Evianem hrát nebude, ale postupně by se měl zase zapojit do přípravy. Šest týdnů nám rozhodně scházet nebude," hlásil optimisticky trenér Blanc.

Italský legionář Thiago Motta, jemuž v duelu s Bastií zlomil Brazilec Brandao při odchodu ze hřiště nos, dokonce v sobotu nastoupí. „Celý týden normálně trénoval a může hrát, aniž by měl jakékoli potíže. Podobné zranění není pro fotbalistu zase až tolik problémové," mínil Blanc.

Hodně omílaný incident se odehrál při odchodu hráčů obou mužstev v tunelu, jenž vede k šatnám. Brandao udeřil Mottu hlavou do nosu tak silně, že mu ho zlomil. Prezident PSG Násir Al Chelajfí následně žádal, aby disciplinární komise vynesla nad brazilským legionářem ve službách Bastie trest na doživotí, ta mu však zastavila činnost jen do 18. září.

Reklama