Hlavní obsah

Šebrle opět za teplem

Petr Wilfer

Po čtrnáctidenním soustředění v Nymburce se desetibojař Roman Šebrle chystá na tři týdny za teplem do španělské Malagy. "Už jsme tam byli, nejedeme do neznáma," tvrdí úřadující mistr Evropy z Mnichova, který se v zimě chystal i v Jihoafrické republice.

Foto: PRÁVO

Roman Šebrle

Článek

Na Pyrenejském poloostrově bude pobývat bez rodiny, manželka Eva s malým synem Štěpánem zůstávají doma. "To není pro rodinu. Čeká mě spánek-stadión-jídlo-stadión, manželka by se tam tři týdny nudila. O to víc se budu těšit domů," vysvětluje.

Zatím se věnoval objemové přípravě. Nyní hodlá přidat i rychlost. "V hale jsem byl letos sakra pomalý," nebral si servítky Šebrle. Přesto si myslí, že se své dřívější výkonnosti dokáže brzy přiblížit: "Věřím si. Teď jsem bez tréninku hodil koulí 14,80, což je super."

Během halové sezóny si natrhl lýtko a před MS v Birminghamu zápolil s nachlazením. "Hodně mě to mrzelo. Ale mistrovství světa venku v Paříži je větší motivací, a důležitý bude i mítink v Götzisu," připomíná tradiční desetibojařský závod na přelomu května a června, na němž před dvěma roky vytvořil světový rekord 9026 bodů.

Na jeho nejlepší výkon letos chce zaútočit halový mistr světa Američan Pappas. "V Birminghamu se předvedl moc dobře, venku by to bylo tak na 8800 bodů. Ale nevím, co předvede v dálce a na patnáctistovce," zpochybňuje ambice zámořského atleta. "Když překoná rekord, ale zůstane až za mnou, nebude mi to vadit," směje se Šebrle.

Reklama

Související témata: