Hlavní obsah

Projekt Můj první gól usnadní novým adeptům jejich první fotbalové kroky

Praha

Usnadnit začínajícím fotbalistům a fotbalistkám jejich první kroky a nabídnout rodičům celoročně fungující servis obsahující možnosti, jak a kdy přihlásit své dítě do fotbalového klubu. To si klade za cíl Můj první gól, nový projekt FAČR. V září proběhne po celé republice další Měsíc náborů.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Projekt podpořil také kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Rosický.

Článek

Strahovské vedení uvedlo nový projekt den před mezistátním zápasem s USA. ,,Pokud chceme mít úspěšné reprezentace, musíme mít i širokou členskou základnu, ze které pak talentované hráče můžeme vybírat. I když je fotbal sportem číslo jedna, musíme děti ve sportování podporovat a ne jen pasivně čekat na to, až k fotbalu přijdou. Právě proto vznikly projekty Můj první gól a již dříve Měsíc náborů," avizoval Dušan Svoboda, místopředseda FAČR.

Každé dítě ročníku 2007 má letos možnost získat jako dárek balíček, který obsahuje sportovní tašku, tréninkový reprezentační dres a míč Puma. Stačí se stát členem FAČR a zaregistrovat se na webu projektu Můj první gól.

,,Všichni si uvědomujeme, že fotbal není jen o kvalitě, ale také o kvantitě a tyto akce by měly velmi pomáhat zvyšovat naši fotbalovou členskou základnu," doufá Otakar Mestek, ředitel oddělení neprofesionálního fotbalu.

Akci podpořil kapitán české reprezentace Tomáš Rosický. ,,Jsem velice rád, že mohu být tváří takového pěkného projektu, který může k fotbalu přivést nové mladé kluky i holky. Nejdůležitější potom je, aby fotbal děti bavil, a to nejen v začátcích, ale neustále a i na tom je třeba pracovat. Mně osobně je už 34 let, a fotbal mě pořád strašně baví," usmívá se Rosický.

Seznam jednotlivých akcí bude k dispozici na webu www.mujprvnigol.cz.

Reklama