Hlavní obsah

VIDEO: Němci v šoku. Argentina se skvělým Di Maríou potupila mistry světa

Düsseldorf

O takové odplatě se jim patrně ani nesnilo. Fotbalisté Argentiny se ve středu v repríze finále mistrovství světa střetli s Německem a uštědřili mu pořádně tvrdou lekci. Jihoameričané i bez Lionela Messiho nasázeli v přátelském duelu v Düsseldorfu domácímu výběru čtyři góly, jen dva inkasovali. Na hřišti zářil zejména Ángel Di María, který jeden gól vstřelil a na další tři přihrál.

Argentina nasázela mistrům světa čtyři góly.

 
Článek
Fotogalerie

Němci absolvovali první zápas po zisku zlata z Ria, jenže více než 50 tisíc diváků odcházelo domů šokováno. Argentinci hravě rozebírali nově sestavenou obranu soupeře, bez potíží využívali své příležitosti a v 50. minutě proto svítil na ukazateli skóre hodně překvapivý stav 0:4! "Tohle už je debakl," zoufali němečtí komentátoři.

Trenér Joachim Löw sice nasadil do základní jedenáctky jen čtyři hráče, kteří před 52 dny hráli finále, přesto se ale v Düsseldorfu očekával podstatně vyrovnanější průběh.

Strůjcem argentinského triumfu byla nová posila Manchesteru United Di María. Zejména díky jeho skvělému výkonu zažil na lavičce La Albiceleste nesmírně příjemný debut nový kouč Gerardo Martino.

"Ángel di María ukázal, proč je jedním z pěti nejlepších fotbalistů na světě. Celkově jsem s  výkonem týmu velmi spokojený," liboval si bývalý barcelonský kouč.

Löw: Potřebujeme trpělivost a čas

Domácí prožili hořkou porážku. Před zápasem přitom panovala v Düsseldorfu sváteční atmosféra. Němci se před utkáním rozloučili s trojicí hráčů, která ukončila reprezentační kariéru.

Jenže hned v prvním duelu se ukázalo, jakou cenu Lahm, Mertesacker a Klose pro Nationalelf měli. "Nebyli jsme dobře organizovaní a špatně jsme bránili v klíčových situacích," povzdechl si gólman Manuel Neuer. "Ukázalo se, že Argentina je velký tým, proti kterému se nesmí ani na sekundu polevit," doplnil útočník Mario Gómez.

Svěřenci trenéra Löwa navíc neproměňovali šance. Jen sám Gómez měl hned tři. "Když se nevstřelí góly, tak je to samozřejmě těžké," pronesl trpce záložník Marco Reus.

Němci chtějí za nepovedeným zápasem udělat tlustou čáru. Již v neděli je čeká mnohem důležitější střetnutí, vstup do kvalifikace ME 2016 na půdě Skotska. "V zápase proti Argentině jsme měli spoustu výpadků. Nemůžu toho mužstvu tolik vyčítat, když v tomto složení spolu hrálo vlastně poprvé. Potřebujeme trochu trpělivosti a času," nabádal kouč Löw.

Reklama