Hlavní obsah

VIDEO: Král Zlatan Ibrahimovic vyrukoval s další fotbalovou lahůdkou

Už se o něm musí psát jako o nejlepším střelci v historii švédské fotbalové reprezentace. Dvaatřicetiletý rodák z Malmö Zlatan Ibrahimovic ve čtvrtečním přípravném utkání dvěma góly sestřelil Estonsko a v reprezentaci nastřílel 50 branek, čímž překonal rekord Svena Rydella, švédského střelce z dvacátých let minulého století.

Zlatan Ibrahimovic zařídil výhru Švédska nad Estonskem.

 
Článek

Demolici protivníka Ibrahimovic načal už ve třetí minutě. Po rohovém kopu zůstal v pokutovém území zcela sám a překonal brankáře Sergeie Pareika. Švédský snajpr měl i potřebné štěstí, když míč jen těsně celým objemem přešel brankovou čáru.

Lahůdkovou trefu si dvaatřicetiletý hráč Paris Saint-Germain schoval do poloviny první půle. Na malém vápně si počkal na přízemní centr Larssona a patičkou neomylně skóroval. Poté si svlékl dres a ukázal fanouškům spodní triko rovněž ve švédských barvách s číslicí 50+ a nápisem 'Vy jste mi to umožnili'.

"Překonání toho rekordu pro mě hodně znamená. Teď jsem první v žebříčku nejlepších švédských střelců a je to skvělý pocit," radoval se Ibrahimovic, který k překonání rekord potřeboval 99 zápasů. Rydellovi stačilo k 49 gólům v jiné fotbalové éře jen 43 utkání.

"Je to důležité pro mě, moji rodinu i okolí. Vždycky jsem musel tvrdě bojovat, abych si splnil své cíle, a nikdy jsem se nevzdal," uvedl dvaatřicetiletý útočník. Švédští fanoušci už netrpělivě vyhlíží další Ibrahimovicovy góly v kvalifikaci ME 2016. Modro-žlutí se v rámci skupiny G utkají s Rakouskem, Ruskem, Lichtenštejnskem, Černou Horou a Moldavou.

Reklama

Související témata: