Hlavní obsah

VIDEO: Faux pas Slováků! Soupeřům z Malty místo hymny pustili píseň od Linkin Park

Žilina

Mezistátní ostudu si utrhli Slováci před čtvrtečním přípravným fotbalovým utkáním proti Maltě. Před výkopem totiž spustili namísto hymny svého soupeře známý song Numb od skupiny Linkin Park.

Nejdřív song od Linkin Park, až pak hymna Malty

 
Článek

Hráči Malty, alespoň ti, které zabírala televizní kamera, se celé situaci zasmáli. I proto, že zodpovědní lidé na žilinském stadiónu zareagovali bleskově a hit americké rockové kapely hned vypnuli a pustili správnou píseň.

Celou situací se zpětně zaobírají i některá slovenská média. Že by ale novináři našeho východního souseda dělali z komára velblouda, se opravdu říci nedá. „Velké faux pas anebo mezinárodní ostuda? Ale což. Spíš komická a úsměvná situace na stadióně MŠK Žilina, po které bylo na tribunách i na hřišti pořádně veselo," píše sport.sk.

Nechápu, říkal technik

Zato nejmenovaný zodpovědný technik si sypal popel na hlavu. „Nechápu, jak se to mohlo stát, všechno bylo připravené a nastavené. A najednou Linkin Park... Museli jsme okamžitě reagovat. Nevím, jak se to mohlo stát," kroutil viník hlavou.

Čeští fotbaloví příznivci si možná vzpomněli, že se něco podobného, ale s mnohem většími následky, odehrálo také v Česku. V roce 2008 totiž čeští fotbalisté hráli domácí přípravné utkání s Litvou. V předzápasovém bulletinu si ale fanoušci mohli prohlédnout týmovou fotografii Lotyšska a lotyšskou státní vlajku. Na stadiónu pak už sice visela vlajka správná, ale byla obráceně. A Litevci si tehdy vyslechli hymnu svého severního souseda.

Slovensko porazilo Maltu jen 1:0 a vysloužilo si kritiku za vysoké vstupné. Zaplatit za přípravné utkání 24 eur (asi 660 Kč) se zdálo mnoha fanouškům příliš. Proto jich na stadión dorazilo jen tři a půl tisíce. Na slovenské straně přitom hrály téměř všechny hvězdy v čele s Markem Hamšíkem.

Reklama

Související témata:
Linkin Park