Hlavní obsah

VIDEO: To je borec! Neymar se usmířil s protivníkem, který jej ošklivě zranil na MS

Florida

Měl to být první opravdu historický počin velkého talentu světového fotbalu Neymara. Tahoun Barcelony chtěl na domácím světovém šampionátu naplnit přání celého národa a dotáhnout Brazílii k vytouženému titulu mistrů světa. Pro jednoznačného lídra Kanárků ale skončil šampionát už při vítězném čtvrtfinálovém duelu proti Kolumbii. Po ostrém zákroku Juana Camila Zúňigy zezadu opustil Neymar stadión v bolestivé křeči na nosítkách a kvůli zlomenině obratle byl měsíc zcela mimo hru. A náhoda tomu chtěla, že se oba borci potkali na trávníku v krátké době podruhé...

Zúňigova omluva Neymarovi

 
Článek

Dvaadvacetiletý Neymar ukázal při opakování souboje Brazílie s Kolumbií v rámci přátelského utkání hraného na Floridě svou třídu.

Před výkopem nejprve forvard katalánské Barcelony přijal omluvu od Zúňigy za nechtěné zranění, které jej podle lékařů málem poslalo na kolečkové křeslo. Zlomený obratel ale nakonec Neymara vyřadil naštěstí pouze ze zbytku šampionátu před domácím publikem a po měsíčním odpočinku už zase vedl Kanárky do líté fotbalové bitvy.

„Zúňiga mi řekl, že jej to mrzí a popřál mi povedený zápas,“ potvrdil Neymar americkým novinářům po přípravném duelu dvou jihoamerických reprezentací. Oba borci se před výkopem objali a chvíli spolu přátelsky rozmlouvali.

Kromě obdivuhodného lidského gesta na sebe Neymar strhl pozornost i svým neoddiskutovatelným fotbalovým uměním. V 83. minutě se bývalá opora brazilského Santosu postavila za bezbrankového stavu k rozehrání přímého kopu, který po střele jednoho z nejdražších světových fotbalistů skončil přesně v pravém horním růžku branky gólmana Ospiny. Brazilci díky této výstavní trefě zvítězili 1:0.

Neymar dosud odehrál za Brazílii 55 zápasů, v nichž vstřelil úctyhodných 36 branek. Jeho nezastupitelnost v týmu Kanárků se nejlépe exponovala právě na MS. Brazilci sice už bez své zraněné hvězdy dokázali dotáhnout k vítězství čtvrtfinálový duel s Kolumbií, v semifinále ale pak inkasovali historický debakl od Německa v poměru 1:7. Oslabení Scolariho svěřenci následně neuspěli ani v souboji o bronz proti Nizozemí, v němž prohráli taktéž jednoznačně 0:3.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava