Hlavní obsah

VIDEO: Brazilec předvedl při fotbalu šílený zákrok ve stylu kung-fu. Sudí ho nechal hrát dál

Báječná gólová přestřelka a také děsivý zákrok ve stylu kung-fu byly k vidění v utkání brazilské fotbalové ligy Fluminense - Cruzeiro (3:3). Ofenzivní záložník domácího celku Cícero Santos předvedl nevšední způsob boje o míč. Mnohým zatrnulo, obránce soupeře Miguela Samudiu to určitě zabolelo, sudí nařídil pokutový kop a udělil žlutou kartu. Za na pohled nevybíravé "pohlazení" kopačkou po hlavě vcelku milosrdná odměna.

Zákrok kung fu ve fotbale

 
Článek

Cícero je dobře známou tváří i z evropských hřišť, plné dvě sezóny (08-10) strávil v berlínské Hertě, další přidal ve Wolfsburgu. Od roku 2011 už zase hraje v Brazílii, od ledna pak za mužstvo z Ria.

Jeho zákrok ze 13. minuty utkání 19. kola soutěže byl oceněn žlutým napomenutím. Baptista otevřel skóre proměněním nařízené penalty, Cícero pak na rozdíl od zraněného Samudia mohl pokračovat ve hře a shodou okolností dovršil obrat svého týmu na 2:1. Souboj ovšem skončil nerozhodně.

Divoká scéna poněkud připomněla, co v roce 2008 provedl dnes už bývalý brankář Brém Tim Wiese v bundeslize Ivicovi Oličovi, který tehdy hrál za Hamburk. Míč byl dávno pryč a kopačka také přistála na krku a hlavě soupeře.

V podání Cícera by to asi vypadalo elegantně, kdyby stáhl špičkou nohy míč ze vzduchu, ale přítomnost soupeře dodala pokusu o technicky náročný akrobatický kousek úplně jiný rozměr.

Cruzeiro přes remízu nepřišlo o vedení v soutěži, Fluminense ztrácí na čtvrtou pozici, která ještě znamená účast v Copa Libertadores.

Reklama

Související témata: