Hlavní obsah

VIDEO: Vydařený signál v brazilském balení. Kanárci pod Dungou vyhrávají

East Rutherford

Debakl 1:7 od Německa v semifinále či prohra 0:3 v utkání o bronz s Nizozemci na domácím MS už jsou minulostí, fotbalisté Brazílie v nové éře pod vedením trenéra Carlose Dungy nastoupili na vítěznou vlnu. Čtyři dny po výhře 1:0 nad Kolumbií zvítězili Kanárci stejným rozdílem v dalším přípravném duelu, tentokrát nad Ekvádorem. A Willianův gól padl po vskutku vydařené akci, při níž Brazilci obranu soupeře dokonale zaskočili.

Vydařený signál Brazilců.

 
Článek

Neymarova neproměněná šance

Pětinásobní světoví šampióni znovu rozdávají fotbalovou radost. Po půlhodině hry úterního zápasu v East Rutherfordu předvedli nacvičený signál: Oscar rozehrál přímý kop na Neymara, ten hned z první levačkou poslal oblouček přes zkoprnělou ekvádorskou obranu na Williana a záložník Chelsea poslal míč podél vyběhnuvšího gólmana k tyči. Paráda!

Ekvádorci sice měli přinejmenším dvě dobré příležitosti k vyrovnání, ale Enner Valencia ani jednu neproměnil. Na druhé straně se neprosadil ani Neymar, který ve 47. minutě spálil vyloženou šanci - zblízka trefil jen břevno zcela odkryté branky (viz video v galerii).

Příštím soupeřem Dungova výběru budou 11. října v Pekingu finalisté nedávného šampionátu Argentinci.

Reklama

Související témata: