Hlavní obsah

Opora Celtiku čelí nařčení z rasismu. Vedení skotského fotbalu připravuje exemplární trest

Glasgow

Bulharský fotbalista ve službách Celticu Glasgow Alexandar Tonev údajně počastoval protihráče rasistickými nadávkami. Křídelní hráč Hoops údajně urážel soupeře tmavé pleti před týdnem v ligovém utkání a Skotská fotbalová asociace s ním už zahájila řízení.

Foto: Twitter

Světová fotbalová rodina bojuje proti rasismu všemi možnými prostředky, nejdůležitější bitvu v této pomyslné válce je ale třeba vybojovat přímo na trávníku.

Článek

Čtyřiadvacetiletý ofenzívní hráč, jenž je v Celticu na hostování z Aston Villy, údajně rasisticky urážel obránce Aberdeenu Shaye Logana. Tonev toto nařčení ale vzápětí prostřednictvím tiskového mluvčího klubu popřel.

„Já svým hráčům absolutně věřím, a proto vím, že nic takového určitě neudělal. Je to čestný člověk, a když obvinění odmítá, já mu věřím,“ zastal se svého svěřence kouč Hoops Ronny Deila.

Vedení skotského fotbalu hodlá podle zákulisních informací v celé kauze postupovat velmi tvrdě, a chystá pro Toneva trest v nejvyšší možné míře, jakou stávající pravidla umožňují. A to i přesto, že z incidentu neexistuje žádný záznam a nejsou ani žádní očití svědci.

Čtrnáctinásobný bulharský reprezentant má čas do 26. září, aby na obvinění reagoval. Na 9. října je pak předvolán před disciplinární komisi.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň