Hlavní obsah

Slováci si postaví fotbalový Národní stadión. Chtějí na něm hrát i česko-slovenskou ligu

Bratislava

Poslanci bratislavského městského zastupitelstva ve čtvrtek odsouhlasili pronájem pozemků na Tehelném poli k výstavbě Národního fotbalového stadiónu. Uvedl to server čas.sk. Na novém stadiónu s kapacitou 22 500 míst by měla hrát svá utkání slovenská fotbalová reprezentace i Slovan Bratislava.

Foto: Sport.cz

Takto má vypadat fotbalový Národní stadión v Bratislavě.

Článek

Před rokem začali bourat stadion na Tehelném poli

Nový stadión postaví majitel Slovanu Ivan Kmotrík z vlastních i státních financí. Kmotrík slíbil, že výstavba může začít do dvou měsíců. Výstavba celého areálu Národního fotbalového stadiónu, komerčních prostor, kanceláří a obchodů vyjde na 235 miliónů eur (téměř 6,5 miliardy Kč). Realizace stavby bude stát 70 miliónů eur (1,9 miliardy Kč). Stát na výstavbu vyčlenil 27 miliónů eur (743 milionů Kč).

Šéf slovenského fotbalu Ján Kováčik vyjádřil v minulosti naději, že na novém bratislavském stadiónu se bude hrát společná česko-slovenská fotbalová liga. „Děláme vše pro to, abychom přesvědčili českou stranu. Bude záležet na českých klubech, protože na Slovensku je o společnou ligu stoprocentní zájem," řekl před rokem Kováčik.

Bývalý stadión na Tehelném poli zbourali loni, ale pro nevyřešené problémy s pozemky se zatím nový nezačal stavět. Na jeho výstavbu apeloval i současný trenér Slovanu František Straka. Slovanu totiž hrozilo, že nadcházející utkání Evropské ligy nebude hrát v domácím prostředí. UEFA nakonec souhlasila, že Slovan může hrát ve stařičké aréně na Pasienkách.

Reklama

Související témata: