Hlavní obsah

VIDEO: Recoba čaroval. Takhle dokonale nachytal gólmana

Montevideo

Mnozí jsou v jeho věku již ve fotbalovém důchodu, uruguayská legenda Álvaro Recoba však i v osmatřiceti září a rozhoduje důležité zápasy. Dlouholetý reprezentant a vyhlášený technik vstřelil vedoucí, a jak se později ukázalo i vítězný gól ve víkendovém ligovém utkání Nacionalu Montevideo proti týmu Wanderers - soupeřova brankáře překvapil střelou přímo z rohu. Rozjásal domácí fanoušky a uchvátil i komentátora zápasu...

Recoba se trefil přímo z rohu

 
Článek

Někdejší hráč Interu Milán, v jehož dresu strávil 11 sezón v letech 1997-2008 a zaznamenal 72 branek, v závěru první půle stočil míč levačkou od rohového praporku až do branky Wanderers a zlomil do té doby bezgólový stav. Domácí nakonec vyhráli 2:0 a se šesti výhrami ze sedmi duelů jsou na druhé příčce tabulky tamní Primera división.

Výborný dribling a skvělá kopací technika Recobu vždy charakterizovaly a ze standardních situací vstřelil řadu gólů. Na přelomu tisíciletí patřil uruguayský podhrotový útočník či ofenzivní záložník mezi nejlépe placené hráče a mnozí mu prorokovali, že by se mohl stát i nejlepším fotbalistou světa. Recobovy výkyvy formy, zranění a křehká psychika však tuto vizi zhatily.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň