Hlavní obsah

Vrba překvapil žákovský tým Tanvaldu, který má 300 000. člena FAČR

Hynek Erlebach, devítiletý hráč žákovského týmu z Tanvaldu, se stal jubilejním 300 000. členem Fotbalové asociace České republiky. A ta jej také náležitě odměnila. Trenér fotbalové reprezentace Pavel Vrba přímo během týmového tréninku v Tanvaldu osobně předal Hynkovi dárkové vouchery.

Foto: FAČR

Kluci z Tanvaldu se dočkali velkého překvapení, na jejich trénink dorazil reprezentační kouč Pavel Vrba...

Článek
Fotogalerie

Kluci z Tanvaldu měli velký zážitek. A malý oslavenec ještě větší. „Mockrát děkuju za všechno. Taška se všemi věcmi mi udělala obrovskou radost. A také to, že sem přijel pan trenér Vrba. Říkal jsem si, že není možné, aby sem za námi přišlo tolik lidí. To se jen tak nestane. Je to fakt výborný," líčil Hynek Erlebach, když vstřebal velké překvapení.

Když kouč Vrba společně s generálním sekretářem FAČR Rudolfem Řepkou dorazili do Tanvaldu, způsobili během přípravy žákovského týmu velké pozdvižení. Zaskočený Hynek, obdivovatel sparťanského kanonýra Davida Lafaty, nejprve Vrbu ani nepoznával. „To je přece trenér reprezentace," radili mu okolo stojící spoluhráči.

„Že mě kluci nepoznávali? Oni možná spíš z televize znají Guardiolu," smál se Vrba. „Naopak se mi to hodně líbilo. Bylo to od nich hodně spontánní. Lepší, než kdyby šlo o nějakou dopředu uměle připravenou akci. Tři sta tisíc členů asociace je úžasné číslo a jsem rád, že máme takovou základnu a tím jubilejním se stal talentovaný chlapec, který s fotbalem začíná. Snad mu elán dlouho vydrží a nakonec se třeba právě ten třístý tisící člen dostane až do reprezentace," řekl Vrba, který malým fotbalistům rozdal fotografie se svým podpisem a se všemi se na památku vyfotil. „Všem vám držím palce, ať to dotáhnete co nejdál," rozloučil se Vrba s tanvaldskými žáčky.

FAČR klade na projekt Členství velkou důležitost. „Snažíme se rok od roku více pracovat s naší členskou základnou. Nabízet servis, poskytovat výhody, úzce vzájemně komunikovat a v neposlední řadě i rozvíjet prestiž fotbalu v České republice. Velké poděkování ovšem patří všem současným i budoucím členům FAČR, protože jsou to právě oni, kdo tvoří fotbalové hnutí," řekl Rudolf Řepka. „Jsme velmi rádi za to, že padla hranice tří set tisíc členů a další přibývají," dodal.

Reklama

Související témata:
Tanvald