Hlavní obsah

VIDEO: To byla haluz. Suárez znovu oblékl dres Uruguaye a soupeř se nestačil divit

Džidda

Může hrát, tedy pouze přípravné zápasy. Jakýkoliv ostrý mač má uruguayský útočník Luis Suárez stále zakázán, takže nepohrdne šancí naskočit alespoň do obyčejného přáteláku. V pátečním zápase na sebe Suárez poprvé po červnovém extempore na MS oblékl reprezentační dres Uruguaye v duelu se Saúdskou Arábií (1:1).

Suárez opět kope za uruguayskou reprezentaci.

 
Článek

Čtyři měsíce bez fotbalu a navrch ještě reprezentační trest na devět utkání, z kterého mu zbývá ještě osm duelů odkroutit. Sedmadvacetiletý Suárez to nemá po kousnutí Itala Chielliniho na MS lehké a kromě trénování v Barceloně se na trávníku příliš neobjevuje. Jenže když už nastoupí do přípravného zápasu, stojí to za to.

Tak jako v Saúdské Arábii. V polovině první půle Suárez musel na „malou", takže z ničeho nic na chvíli zmizel v útrobách stadiónu v Džiddě. Po změně stran už prokázal čich na góly a zařídil vedoucí trefu Uruguaye. Z voleje sice napálil jen tyč, ale míč se odrazil no nohy domácího obránce Hassana Fallataha, který se nestačil divit tomu, jak rychle se od něj balón vrátil za brankovou čáru.

V nastavení sice Suárez a spol. o vítězství přišli, ale pro barcelonského útočníka je v současné době mnohem důležitější než výsledek už samotný fakt, že může být na hřišti. Za dva týdny se v La Lize hraje slavné El Clásico a tak se dá očekávat, že kouč Jihoameričanů Óscar Tabárez nasadí problémového útočníka i v příštím týdnu v přípravě proti Ománu.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň