Hlavní obsah

VIDEO: Vršovický dloubák opět na scéně. Exekuce se tentokrát ujal krtek Riquelme

Buenos Aires

Desítky, možná stovky profesionálních fotbalistů se už přesvědčily o tom, že napodobit legendární gól Antonína Paneky z finále ME 1976 není žádná legrace. Když se však exekuce pokutového kopu chopí brilantní argentinský technik a míčový kouzelník Juan Román Riquelme, je se vždycky na co dívat.

Riquelme napodobil Panenkovský dloubák.

 
Článek

Šestatřicetiletá ikona klubu Boca Juniors od léta překvapivě hájí červenobílé barvy jiného celku z Buenos Aires, Argentinos Juniors. Muž s desítkou na dresu, kterému se už přes třináct let kvůli netradiční gólové oslavě přezdívá krtek, je v malém klubu pochopitelně největší hvězdou.

Riquelme, který v reprezentaci Albiceleste odehrál 51 utkání, ve čtvrtek pomohl Argentinos k postupu do semifinále Argentinského poháru. V duelu proti týmu Estudiantes de Buenos Aires nejprve v 88. minutě srovnal na 1:1, aby v následném penaltovém rozstřelu využil své dlouholeté mezinárodní zkušenosti a oprášil Panenkovský dloubáček.

Někdejší hráč španělské Barcelony, Villarrealu a Boca Juniors si počínal bravurně a brankáři, který možná až příliš ukvapeně skočil ke své levé tyči, nedal sebemenší šanci zasáhnout.

Reklama

Související témata: