Hlavní obsah

VIDEO: Začalo to nevinně. A po hrozivé bitvě se fotbalové derby nedohrálo, padlo dvanáct červených

Vypadalo to jako běžná záležitost, rozhodčí zapískal, bylo trochu vzruchu, ale to ještě nikdo netušil, v co se utkání třetí argentinské ligy zvrhne. Ani vyloučení po jednom hráči na obou stranách nebylo zprvu ještě nijak mimořádné, nakonec by si ale červenou zasloužili asi všichni. Ale to už ve vřavě sudí skončili s pozorovatelskou činností, na nic nečekali a raději opustili plochu, která se změnila v arénu bojových sportů.

Deportivo_Roca

 
Článek

Dodatečně v šatně hlavní arbitr prý udělil ještě deset dalších červených karet. Vše se přihodilo v utkání třetí ligy Deportivo Roca - Cipolleti, v derby klubů z provincie Río Negro ve městě General Roca.

Nervozity nebylo na hřišti málo od úplného začátku. Hosté (v zeleném) ve druhé půli dali vedoucí gól. V 67. minutě bylo utkání přerušeno. Podle všeho byl pískán faul na domácího hráče ...

Asi můžeme zkoumat, co měl sudí udělat jinak. Ale na kdyby se nehraje. Postatná jsou fakta. Nejprve arbitr  Facundo Espinosa vyloučil za strčení do soupeře domácího Fernanda Fernandeze. Marcos Lamella, který byl jeho obětí, dostal záhy stejné ocenění. A pak to dostalo pořádný spád. Lamella po chvíli dumání vyrazil za svým sokem celou situaci dořešit. Povedlo se to nebývale.

„S fotbalem to nemělo nic společného," komentoval melu domácí trenér Diego Landeiro. Hosté v bitvě takřka na válečný způsob rychle deportovali svého zraněného spoluhráče do sanitky a za pomoci policie zdrhali do šaten. Ani to se neobešlo bez konfliktů. Dohrát tenhle zápas opravdu nešlo.

Reklama

Související témata: