Hlavní obsah

VIDEO: Komedie v Peru! Pět simulantů donutilo rozhodčího předčasně ukončit zápas

Předčasně ukončit zápas, protože jedno z mužstev nemá k dispozici ani minimální počet sedmi hráčů, sice není ve fotbale příliš běžné, občas k takovéto situaci přesto dojde. Tak jako v tomto týdnu během regionálního pohárového duelu v Peru. Jenže okolnosti, které k tomu sudího utkání mezi týmy Defensor La Bocana a Defensor Bolívar donutily, jsou až groteskní. A ve sportovním prostředí nemají co dělat.

Teatrální představení fotbalistů v Peru

 
Článek

Bolívar v závěru prvního utkání prohrával 1:4 a navíc dohrával jen v devíti bez vyloučených dvou hráčů. Nejspíše z obavy z ještě většího debaklu dospěl hostující celek k závěru, že nedohrání zápasu a následná kontumace 0:3 by byly do čtvrteční odvety přijatelnější.

Během pár vteřin se proto hned pětice hostujících hráčů včetně gólmana svalila k zemi a teatrálně se začala svíjet v „nesnesitelně bolestivých" křečích. A protože už měl Bolívar vyčerpaná všechna tři střídání, rozhodčímu kvůli nízkému počtu hráčů nezbývalo nic jiného než utkání patnáct minut před vypršením základní hrací doby předčasně ukončit. Ovšem už za stavu 5:1 pro domácí. Ti totiž v době, kdy se soupeř povaloval po zemi, vstřelili ještě jeden gól.

Vedení peruánského fotbalového svazu dosud neoznámilo, jestli bude utkání opravdu kontumováno ve prospěch La Bocany, odveta je přitom na programu už tento čtvrtek.

Reklama

Související témata: