Hlavní obsah

Nevídaný trest! Amatérský hráč dostal ve Švýcarsku padesátiletý distanc

Exemplární a málokdy vídaný trest padl v druhé nejnižší švýcarské fotbalové lize. Osmadvacetiletý vyhlášený potížista Ricardo Ferreira obdržel od disciplinární komise padesátiletý distanc za fyzické napadení a vulgární urážky hlavního rozhodčího. K incidentu došlo v květnu po skončení soutěžního zápasu mezi Ferreirovým týmem Portugal Futebol Clube, který podlehl 0:1 mužstvu SC Worb.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Fotbalový míč - ilustrační foto.

Článek

Podle listu Blick vzal Ferreira po závěrečném hvizdu míč a zblízka jej plnou silou kopl rozhodčímu do obličeje. Když za to dostal červenou kartu, otřeseného arbitra ještě polil vodou a vyprovodil ho nadávkami nejhrubšího zrna. Výsledkem disciplinárního řízení je trest na neurčitou dobu, ale protože svazový software vyžaduje vyplnění konce zákazu činnosti, byla do počítače zanesena nejdelší možná doba. A podle toho mu trest vyprší 5. června 2064.

"To s tím míčem nebylo vůbec úmyslné. Té vody a těch nadávek lituji," řekl listu Ferreira. S trestem nesouhlasí. "Počítal jsem s rokem nebo se dvěma. Ale 50 let? U rozhodčích a svazu jsem holt známá firma," dodal hráč, který má za sebou celou řadu podobných disciplinárních provinění.

"V roce 2009 vyrazil rozhodčímu z pusy píšťalku, za to dostal 12 měsíců. K tomu kvůli různým násilnostem vůči protihráčům a urážkám rozhodčích stál 45 zápasů. Takové hráče na hřištích mít nechceme," konstatoval svazový právník Robert Breiter.

Reklama

Související témata: