Hlavní obsah

VIDEO: Tenhle brankář ruce nepotřebuje. Střelu z půlky akrobaticky vykopl

Buenos Aires

Fotbal hraje pro radost. Jak jinak si vysvětlit sebevědomý zákrok chilského brankáře Matíase Cana v utkání třetí argentinské ligy. Soupeř si všiml toho, že strážce tyčí týmu Urquiza je hodně z branky, proto z poloviny hřiště zkusil své štěstí a vystřelil. Mířil sice přesně pod břevno, jenže když už se skoro radoval z gólu, rychlonohý Cano se stihl vrátit a pak předvedl parádní akrobatický odkop.

Akrobatický zákrok brankáře Cana ve třetí argentinské lize.

 
Článek

Jihoameričtí brankáři jsou zkrátka šoumeni a jedinečné osobnosti. Jen tak namátkou - Argentinec Amadeo Carrizo v padesátých letech ve fotbale zavedl mnohé inovace jako chytání v rukavicích či aktivní hru nohama mimo pokutové území, José Luis Chilavert vstřelil za Paraguay osm reprezentačních gólů (světový rekord mezi brankáři). Slavný Kolumbijec René Higuita proslul „kopem škorpióna", Brazilec Rogério Ceni během dvaadvaceti sezón v Sao Paulu proslul zabijáckou pravačkou a ze standardních situací nebo pokutových kopů nastřílel už 123 gólů.

Chilan Matías Cano zřejmě tak bohatou kariéru nezažije, přesto si alespoň na chvíli užil svůj moment slávy. Jeho akrobatický zákrok proti střele Gerarda Martíneze totiž zvedl ze židlí jak přítomné diváky, tak televizní komentátory. Hostující celek Deportivo Morón se přesto radoval ze tří bodů za těsnou výhru 1:0.

Reklama

Související témata: