Hlavní obsah

Maroko přišlo o pořadatelství i start na mistrovství Afriky

Fotbalové mistrovství Afriky se na začátku příštího roku v Maroku neuskuteční. Konfederace CAF dnes zemi, která kvůli epidemii eboly požadovala přeložení šampionátu na pozdější termín, pořadatelství odebrala. Nový hostitel zatím nebyl vybrán.

Foto: Luc Gnago, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Zástupci CAF navíc Maroko z šestnáctičlenného finálového turnaje vyloučili. Reprezentace severoafrické země měla mít jako pořadatel start jistý a nehrála proto kvalifikaci, nyní ale o své místo přišla.

Podle funkcionářů se šampionát odehraje v původním termínu od 17. ledna do 8. února. Zájem prý projevilo několik zemí, jejich nabídky nyní CAF prověřuje. Nový pořadatel prý bude brzy oznámen.

Maroko se obávalo zavlečení smrtelného viru do země a chtělo proto turnaj odložit na červen nebo dokonce až na leden 2016. Zástupci CAF ale trvali na dodržení termínu.

Ebolou jsou nejvíce zasaženy státy na západě Afriky - Libérie, Guinea a Sierra Leone, nemoci už na kontinentu podlehlo téměř 5000 lidí. Guinea a Sierra Leone ještě hrají v kvalifikaci, ve svých skupinách jsou ale poslední.

Reklama

Související témata: