Hlavní obsah

Capello dál marně čeká na výplatu. Nemáme dost peněz, tvrdí ruský svaz

Moskva

Ruský fotbalový svaz (RFS) nemá dost peněz na vyplacení mzdy reprezentačnímu trenérovi Fabiu Capellovi, jemuž dluží už od června. Uvedl to člen výkonného výboru RFS Sergej Stěpašin.

Foto: Profimedia.cz

Trenér ruských fotbalistů Fabio Capello stále čeká na vyplacení mzdy.

Článek

"Je fakt, že Ruský fotbalový svaz prostě nemá dost peněz, aby vyplatil Capellovi gáži," řekl dnes Stěpašin agentuře Interfax. "Není to nic, na co bychom měli být hrdí, že nejsme schopni zaplatit hlavnímu trenérovi Ruska to, co mu dlužíme. Když jsme s ním podepisovali smlouvu, měli jsme myslet na to, z čeho jeho výplatu zaplatíme. Teď tyto finanční zdroje musíme nalézt," dodal.

Osmašedesátiletý Capello letos v lednu podepsal smlouvu do mistrovství světa v Rusku 2018. Ročně by si měl vydělat devět miliónů eur, nicméně od června žádné peníze od svazu neviděl. Začátkem listopadu zkušený Ital prohlásil, že už mu dochází trpělivost.

Bývalý kouč Realu Madrid, Juventusu, AC Milán či anglické reprezentace trénuje Rusko od roku 2012. Dovedl ho poprvé po 12 letech na mistrovství světa, v Brazílii však jeho svěřenci vypadli už v základní skupině. V kvalifikaci o mistrovství Evropy jsou Capellovi svěřenci ve své skupině druzí s pěti body ze tří zápasů.

Reklama

Související témata: