Hlavní obsah

VIDEO: Temné dny jsou pryč, Kanárci zase vyučují a Neymar řádí. Jsem v životní formě, hlásí

Istanbul

Fotbalisté Brazílie znovu nahánějí soupeřům strach. Současné výkony Selecao dávají fanouškům pomalu zapomenout na nevydařené domácí mistrovství světa. Kanárci pod staronovým koučem Carlosem Dungou válí. Vyhráli všech pět přípravných zápasů, nedostali ani gól, naposledy vyprášili Turky v Istanbulu 4:0. "Temné dny jsou pryč," věří reprezentační trenér Carlos Dunga, že se jeho ovečkám blýská na lepší časy.

Sestřih gólů z přípravného utkání Turecko - Brazílie.

 
Článek
Fotogalerie

Brazilci rozhodli v Turecku už do poločasu. Na hřišti v Istanbulu byl opět k neudržení kanonýr Neymar. Dvaadvacetiletý útočník Barcelony otevřel i uzavřel střelecký účet utkání a s 42 reprezentačními góly začíná v historickém pořadí střelců dotírat na Zica, jenž za Brazílii nasázel 48 branek.

Neymar je po zlomenině bederního obratle, jenž utrpěl ve čtvrtfinále MS s Kolumbií, v obrovské fazóně. V říjnu sestřelil domácí Japonsko čtyřmi zásahy, proti Turkům si vedle dvou branek připsal i přihrávku na třetí gól Williana. "Hraju v životní formě," přiznal Neymar pro TV Globo a radoval se z toho, že jsou Selecao po propadáku v závěru šampionátu na vzestupu.

"Ve druhé půli jsme několikrát střídali. Hráči přicházeli a odcházeli, přesto jsme neztratili rytmus. Byli jsme dnes večer skvělí," pochvaloval si Neymar povedené vystoupení Jihoameričanů na horké turecké půdě.

Turečtí příznivci dokonce na stadiónu Fenerbahce vyvolávali Neymarovo jméno, zatímco na vlastní hráče často bučeli. "Opravdu mě to dojalo. Je to další země a stadión, které navždy zůstanou v mém srdci. Vlastně by mě nikdy nenapadlo, že se něco takového může stát," prohlásil Neymar.

Dunga: Jsme lepší každým dnem

Skvělou bilancí se může pochlubit Carlos Dunga. Nástupce Luize Felipe Scolariho zatím na lavičce Brazílie porážku neokusil. Kanárci si pod jeho vedením poradili s Kolumbií i silnou Argentinou s Di Maríou a Messim v sestavě.

"Jsme rádi, že jsme znovu uznávaní jako dobrý tým. Získáváme zpět sebevědomí. Jsme lepší každým dnem. Špatné dny jsou za námi. Týmový duch je zpět," libuje si brazilský trenér a těší ho, jak jsou jeho svěřenci hrdí na to, že mohou obléknout dres národního mužstva.

"Hráči pochopili, co to znamená reprezentovat Brazílii. Každý hráč, který vstoupí na trávník, je schopný reprodukovat to, co předvádí ve svém klubu. Začínáme hrát dobře a doufám, že se budeme ještě zlepšovat," citoval Dungu server goal.com.

Kanárky čeká další přátelské klání v úterý 18. listopadu, kdy změří síly s domácím Rakouskem.

Reklama

Související témata: