Hlavní obsah

Slavný Matthäus se popáté oženil. Na Slovensku si vzal Rusku

Praha

Už popáté řekl „ano“ své nastávající někdejší dlouholetý kapitán německé fotbalové reprezentace Lothar Matthäus. Třiapadesátiletý mistr světa, Evropy a držitel Zlatého míče z roku 1990 a jeho o 28 let mladší ruská snoubenka Anastasia Klimková se vzali o víkendu v kostele Chateau Belá na jihu Slovenska. Jen 60 kilometrů od maďarské metropole Budapešti, kde pár žije, informoval na svém serveru deník Bild.

Foto: Profimedia.cz

Lothar Matthäus a jeho novomanželka Anastasia Klimková na letošní Grand prix Maďarska vozů formule 1.

Článek

„Doufám, že svatba s Anastasií je už mou poslední," řekl listu Matthäus před třídenní slavností, jejíž součástí byl i křest fotbalistova nejmladšího potomka - sedmiměsíčního syna Milana. Na obřad bylo pozváno 60 hostů.

Německý rekordman v počtu odehraných mezistátních zápasů (150 duelů, 23 gólů) se poprvé oženil před 33 lety. Jeho ženou byla i švýcarská moderátorka Lolita Morenová, s níž má syna Lorise. Zatím poslední manželství s ukrajinskou modelkou Lilianou Čudinovou, kterou poznal na tradiční pivní slavnosti Oktoberfest, vydrželo necelé dva roky. Z předchozích  vztahů má i dvě dcery.

Technicky i fyzicky skvěle vybavený záložník hrával za Borusii Mönchengladbach, později za mnichovský Bayern, s nímž získal sedm mistrovských titulů, a Inter Milán. Po skončení aktivní kariéry pracoval jako trenér v Rapidu Vídeň, Partizanu Bělehrad, Salcburku a vedl i reprezentační týmy Maďarska a Bulharska. V současnosti působí jako televizní komentátor.

Reklama

Související témata: